Írd be, mit keresel:

Csirkemell gyorsan, könnyeden, nyáriasan – zöldbabbal, tejszínnel

A nagy melegben a zsírosabb, magyaros ételek helyett mostanság inkább könnyű fogások kerülnek a tányérunkra. Ilyen ez a szűk 30 perc alatt elkészíthető csirkemelles fogás is, isteni finom, és nem kell órákat a meleg konyhában főzőcskézéssel töltenünk.

Cookta - 2022.08.05.
Csirkemell gyorsan, könnyeden, nyáriasan – zöldbabbal, tejszínnel

Első gondolatom az volt, hogy tejszínes csirkemellet készítek jó sok kakukkfűvel megbolondítva, majd  meglátva a friss, zsenge zöldbabot, úgy döntöttem, hogy egy-két marékkal abból is csempészek bele. Nagyon jó döntés volt, mert a roppanós zöldbab remekül illett a tejszínes-kakukkfüves csirkemellhez.

Forrás:
Kard Éva

A melegre való tekintettel pedig a köretet sem bonyolítottam túl, egyszerűen csak rizst készítettem hozzá, de bulgurral, kuszkusszal is finom lehet, úgy tán még egyszerűbb és gyorsabb.

Forrás:
Kard Éva

Zöldbabos-tejszínes csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 30 dkg zöldbab
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • őrölt fehérbors
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • 2 dl főzőtejszín (magas zsírtartalmú)
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A zöldbabot vágjuk fel ízlés szerint, majd enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, majd tartsuk melegen. Az újhagymát a zöld szárával együtt vágjuk fel vékonyra. Én a zöld szárából is vágtam hozzá, de ez ízlés dolga, és el is hagyható. A csirkemellet vágjuk fel kisebb darabokra. A frissen szedett kakukkfüvet csipkedjük le a száráról.

Egy wokban vagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt csirkemellet, és süssük kifehéredésig. Ekkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, reszeljük rá a citromhéjat, facsarjuk rá a citromlevet, és szórjuk meg ízlés szerint kakukkfűvel. Néha megkeverve pároljuk 5-6 percig, majd adjuk hozzá a roppanósra főzött zöldbabot, és öntsük fel a tejszínnel. Óvatosan keverjük össze, majd főzzük még pár percig, hogy a tejszín kissé besűrűsödjön, és az ízek jól összefőljenek.

Közben készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én rizst főztem hozzá, de pl. kuszkusszal, bulgurral is el tudom képzelni.

Tálaláskor szedjük a köretet tányérra, majd kanalazzuk rá az elkészült zöldbabos-tejszínes csirkemellet, és úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.