Írd be, mit keresel:

Könnyű és kiadós kuszkuszsaláta, a forró napok kedvence

Nyáron a frissítő, könnyű ételek esnek igazán jól, amelyek azért laktatnak, de nem nehezítenek el, és lehetőleg minél kevesebb időt kell velül pepecselni. A kuszkuszsaláta éppen ilyen, ha egy kicsit megpakoljuk a friss zöldségek mellett némi hüvelyessel, például csicseriborsóval vagy főtt babbal.

Cookta - 2023.08.08.
Könnyű és kiadós kuszkuszsaláta, a forró napok kedvence

A kuszkuszban az a jó, hogy nem kell főzni, elég leforrázni, majd 10 percet pihentetni, és már is fogyasztható – önmagában köretnek, zöldségekkel felturbózva pedig salátának. Igazából teljesen főzés nélkül is készíthető, ha csak friss zöldeket teszünk bele, itt most került bele egy kis brokkoli is, így ezt pár percig kellett főzni, de így is rém egyszerű, jól behűtve nagyon kellemesen húsítő, citromos és petrezselymes, kerti partira, piknikre, de akár strandra is magunkkal vihető.

Hogy kellően laktató legyen, és csempésszünk bele némi egészséges fehérjét is, ezért konzerv csicseriborsóval, babbal érdemes gazdagítani, így igazán tápláló és tartalmas, rostokban, ízekben, sőt színekben is gazdag fogás, amiből érdemes nagyobb adagot is készíteni, mert a hűtőben 2-3 napig vígan elvan.

Forrás: iStock

Kuszkuszsaláta sok zöldséggel

Hozzávalók:

  • 25 dkg kuszkusz
  • 1 kis konzerv főtt csicseriborsó
  • 1 kis konzerv főtt fekete bab
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 szép paradicsom
  • 20 dkg brokkoli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • 1 citrom leve
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A kuszkuszt egy keverőtálba tesszük, sózzuk, meglocsoljuk 3 evőkanál olívaolajjal, kissé összekeverjük, majd felöntjük 3 dl jó forró vízzel, és lefedve félretesszük 10 percre, hogy a szemek kellően megduzzadjanak, megpuhuljanak és beszívják a folyadékot.

Közben a brokkolit forró, enyhén sós vízben 3 percet forrázzuk, majd leszűrjük, a paradicsomot és a hagymát felkockázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk, a konzerv csicserit és babot leszűrjük.

A kuszkuszt egy villával fellazítjuk, hozzáadjuk az összes előkészített alapanyagot, meghintjük a római köménnyel, meglocsoljuk 1 egész citrom levével, borsot őrölünk rá, majd alaposan összeforgatjuk, és tálalásig, de legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.

Önmagában is fogyaszthatjuk, hiszen teljes értékű fogás, de akár köretként is tökéletes például grillezett fogások mellé.

Forrás: iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.