Amíg lehet, élvezzük ki a nyár ízeit és hangulatát, amihez az egyik legjobb alapanyag a görögdinnye. Ez a mézédes, lédús, frissítő gyümölcs tökéletes egy isteni nyárbúcsúztató koktélhoz - vagy alkoholmentes változatban egy frissítő limonádéhoz.

A koktél mindig különleges alkalmakhoz kötődik, de nem kell, hogy feltétlenül bonyolult legyen, és nem csak akkor finom, ha szakember készíti, különösen akkor, ha friss gyümölccsel készítjük. Ebben a Margarita koktél ihlette szépségesen rózsaszín, jeges italban csak tequila, dinnye, jég és citrus van, egy egész kevés édesítővel kiegészítve, és egy turmixgéppel villámgyorsan elkészíthető. A Margarita klasszikusan ütősebb, 2 rész tequilából, 1 rész triple sec narancsos likőrből és 1 rész limeléből áll, amit lime levével bedörzsölt, és - a tequila miatt - sóba mártott pohárban tálalnak. Akinek a só túl durvának tűnik, az elhagyhatja, vagy a látvány kedvéért kristálycukorba márthatja.

Ez a hűsítő koktél természetesen alkoholmentes, virgin változatban is készíthető, simán kihagyva a tequilát, úgy is nagyon kellemes, frissítő és mutatós, tulajdonképpen egy dinnyés limonádé, de a turmixolt jeges változat azért mégis kicsit több és izgalmasabb...

Görögdinnyés Margarita

Hozzávalók személyenként:

  • bögrényi magozott, felkockázott görögdinnye
  • 1/2 lime
  • 1 teáskanál porcukor vagy juharszirup
  • 5 cl tequila (silver)
  • 4-5 jégkocka

Elkészítés: A görögdinnyét turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a tequilát, a porcukrot, a jégkockát, hozzáfacsarjuk a lime levét, és alaposan összeturmixoljuk.

Pohárba töltjük, dinnyével, lime-mal és egy kis mentával díszítjük.