Írd be, mit keresel:

Mézédes szépségápolás – használjuk sokoldalúan a mézet!

A méz egészséges és finom cukorhelyettesítő, de nem csak megenni érdemes. Az édes mézet a szépségápolásban is sokféleképpen hasznosíthatjuk, például arcmaszkként, samponként vagy ajakbalzsamként.

Cookta - 2018.09.02.
Mézédes szépségápolás – használjuk sokoldalúan a mézet!

A Women’s Health által megkérdezett szakértő, Mona Gohara szerint a méznek természetes gyógyító tulajdonságai vannak. A méz antiszeptikus, antibakteriális és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, kollagén serkentő tulajdonsága miatt pedig ránctalanító hatású is.

Lássuk, mire használhatjuk a mézet a szépségápolásban!

Hidratáló arcmaszk

Kenjétek közvetlenül az arcbőrötökre a mézet, masszírozzátok bele a bőrötökbe, hagyjátok hatni 20 percig, majd mossátok le vízzel.

Gyógyító kence hegekre

A méz gyulladásgátló és antioxidáns tulajdonsága miatt ápolja a sérült bőrt, és segíti a heggyógyulás folyamatát.

Gyengéd arcradír

Hámlasztó hatásának köszönhetően a bőrbe masszírozva eltávolítja az elhalt hámsejteket, kombinálhatjuk teáskanálnyi őrölt kávéval, így még hatékonyabb.

Köröm, haj és ajak ápolásához is bevethető a méz, erről itt olvashattok tippeket >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.