Írd be, mit keresel:

Kesudiós csirke zöldségekkel – gyorsan finomat, egészségesen

Színes, egészséges, izgalmas ízvilágú ez az ázsiai ihletésű villámgyors csirkés fogás, ami szaladós napokra is ideális, hiszen mindennel együtt 15 perc alatt összedobható. Kesudió és fűszeres szósz teszi különlegessé, pikáns, egyszerre lágy és roppanós, szemet-szájat gyönyörködtető finomság, méghozzá pofonegyszerűen.

Cookta - 2023.09.10.
Kesudiós csirke zöldségekkel – gyorsan finomat, egészségesen

Az unalmasnak hitt csirke hihetetlenül jól feldobható, ha egy izgalmas, egyszerre kicsit édes, kicsit sós, kicsit savanyú és csípős ízvilágú fűszerezést adunk neki. Aki kedveli az ázsiai konyhákat, az tudja, mennyire jól muzsikál együtt a szója, a gyömbér, a fokhagyma és a citrom, ha pedig mindezt még egy kis csilivel és egy egész kevés barna cukorral vagy mézzel is megfejeljük, az egyik legzseniálisabb ízkombinációt kapjuk.

Pofonegyszerű és villámgyors, ha gyorsan puhuló zöldségekkel párosítjuk a csirkemellfilét, mint amilyen a húsos paprika és a brokkoli, amitől színes, egészséges és izgalmas lesz ez az egyszerű étel, de ízlés szerint használhatunk hozzá zöldbabot, zöldborsót vagy akár vékony csíkokra vágott sárgarépát is. Nagyon jót tesz neki, ha egy kis kesudiót is keverünk hozzá, ennek a roppanóssága szinteket emel rajta, de ennek hiányában egy kis pörkölt földimogyorót is használhatunk, azzal is nagyon finom.

Kesudiós csirke

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 húsos kaliforniai vagy kápia paprika
  • 1 kisebb fej brokkoli
  • maréknyi kesudió
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • diónyi friss gyömbér
  • 1 teáskanál barna cukor vagy méz
  • fél citrom leve
  • őrölt csili ízlés szerint
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk, a paprikát kicsumázzuk és felkockázzuk, a brokkolit apró rózsákra vágjuk, a szárrészről a fás külsőt levágjuk, a zsenge belsejét is felaprítjuk. A szószhoz egy kis tálkába öntjük a szójaszószt, hozzáreszeljük a megtisztított gyömbért és fokhagymát, hozzáadjuk a barna cukrot vagy mézet, a citromlevet, kis csilit és az étkezési keményítőt, fél deci vizet öntünk hozzá, és alaposan összekeverjük.

Az olajat egy serpenyőbe öntjük, felforrósítjuk, rádobjuk a csirkét, sózzuk, borsozzuk, és időnként megkeverve kifehéredésig sütjük, majd a brokkolit és a paprikát is hozzáadjuk, és 4-5 percet pirítjuk, majd hozzáadjuk a kesudiót, felöntjük a szósszal, összeforgatjuk, és fedő alatt még 2-3 percet főzzük, amíg kicsit megpuhulnak a  zöldségek, de még kissé roppanósak maradnak.

Azonnal tálalhatjuk párolt rizzsel, de ízlés szerint akár rizstésztával vagy üvegtésztával is tálalhatjuk, ezek még gyorsabban elkészülnek.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.