Írd be, mit keresel:

Szárazbableves pikánsan – tejfölösen, aszalt szilvával

Szárazbableves és aszalt szilva!! Lehet, most többen felkapják a fejüket, de állítom, hogy nagyon finom a kettő együtt. Először, amikor megláttam a receptet, én is nagyon furcsának találtam, el sem tudtam képzelni, hogy milyen is lehet ez a leves...

Cookta - 2018.09.26.
Szárazbableves pikánsan – tejfölösen, aszalt szilvával

Aztán – ahogy az lenni szokott – csak nem hagyott nyugodni, folyton a fejemben matatott, milyen lehet a bab és az aszalt szilva együtt, mert szeretek kipróbálni új dolgokat. Azt gondoltam, végül is mit veszíthetek, ha esetleg nem ízlik majd… A babot, na meg azt a csomag aszalt szilvát, hát több is veszett már…

Forrás:
Kard Éva

Szerencse, hogy így döntöttem, mert ízlett, méghozzá nagyon is ízlett, így aztán csakis azt bántam volna, ha nem főzöm meg! Egyszerű, mégis különleges, pikáns – nálunk mindenki szerette!

Forrás:
Kard Éva

Aszaltszilvás-tejfölös bableves

Hozzávalók:

  • 25 dkg száraz tarkabab
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 1 db babérlevél
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 mokkáskanál cukor
  • kb. 1 l víz

Elkészítés: A szárazbabot este áztassuk be hideg vízbe, így gyorsabban puhára fő majd.

Főzés előtt öntsük le az áztatóvizet a babról, majd öntsük fel kb. 1 liter vízzel. Adjuk hozzá a sót, a babérlevelet, majd főzzük félpuhára, közben kóstoljuk, nehogy a bab szétfőjön.

Amikor a bab már félpuhára főtt, adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt aszalt szilvát és a cukrot, majd főzzük puhára.

A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés levessel, majd egy szitán át, öntsük bele a levesbe, így biztosan nem lesz csomós. Ezután óvatosan keverjük össze, majd forraljuk fel, és főzzük még 1-2 percig.

Tálaláskor merjük a sűrűbb levest tányérokba, majd úgy kínáljuk. Nagyon finom a bab és az aszalt szilva együtt!

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.