Írd be, mit keresel:

Világbajnok reggeli: avokádókrémes pirítós buggyantott tojással

Mindenki tudja, mennyire fontos a jó reggeli, ami lehetőleg egészséges, feltölt energiával, nem bonyolult és hosszadalmas elkészíteni, és ha lehet, tartson telten, sőt még finom is legyen. A tojással kombinált avokádókrémes pirítósra mindez igaz, sőt igazi kényeztetés!

Cookta - 2023.10.06.
Világbajnok reggeli: avokádókrémes pirítós buggyantott tojással

A ropogósra pirított kenyér, a krémes avokádó és a folyósan lágy tojás kombója tökéletes ízben, textúrában, de tápanyagokban is, hiszen tele van fehérjével és ómega-3 zsírsavval, D-, E- és K-vitaminnal, magnéziummal, folsavval, az egészségesebb étrendet követőknek így nagyon jó választás, sport előtt vagy után pedig kimondottan jól jöhet ez a fehérjebomba, és nemcsak reggelire, de akár edzés előtt vagy utáni étkezésnek.

A tojás-avokádó-kenyér kombinációja sokféle lehet, attól függően, hogy az avokádót krémesítjük vagy csak szeleteljük, és attól is, hogy a tojás sütve, főzve vagy buggyantva készül, és persze a kenyér is sokféle lehet. Szerintünk krémesített, ízesített avokádóval a legfinomabb és buggyantott tojással, de ez persze ízlés kérdése, és sokan csak azért kerülik ezt a különösen lágy és folyós belsejű tojásfőzési módszert, mert attól tartanak, hogy nem sikerül. A titok valójában csak annyi, hogy a tojást egy tálkába kell először felütni, majd egészen közelről a gyöngyöző, sóval és pici ecettel ízesített vízbe engedni, semmiképpen sem belecsobbantani, így egyben marad és gyönyörű lesz, 3-5 perc alatt pedig tökéletesre fő, attól függően, ki mennyire folyósan szereti!

Avokádókrémes pirítós buggyantott tojással

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 szelet kenyér
  • 1 érett avokádó
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • csipetnyi csili
  • 2 evőkanál ecet
  • só, bors

Elkészítés: Az avokádót félbevágjuk, a magját kiemeljük, majd a húsát egy kanállal kikaparjuk, tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, 1-2 evőkanálnyi citromlevet facsarunk hozzá, csipetnyi csilit is adhatunk hozzá, ha szeretjük, és villával összetörjük.

Közben egy edényben vizet forralunk a tojásnak, ha forr, sózzuk, és 2 evőkanál ecetet adunk hozzá, majd takarékra vesszük, hogy éppen csak gyöngyözzön. A tojásokat egyenként egy tálkába felütjük, majd egészen közelről egy óvatos mozdulattal a vízbe engedjük, és 3-5 percig főzzük, attól függően, mennyire folyósan szeretjük a közepét. Ezután szűrókanállal kiemeljük, lecsöpögtetjük, és konyha papírtörlőre rakjuk.

Ezalatt megpirítjuk a kenyérszeleteket kenyérpirítóban vagy egy száraz serpenyőben. Ha szeretjük és az alkalom is megengedi, bedörzsölhetjük egy kis fokhagymával, ráhalmozzuk az avokádókrémet, majd a tetejére ültetjük a buggyantott tojást.

Azonnal tálaljuk, még finomabb, ha kevés reszelt parmezánt és egy kis snidlinget szórunk rá, ízlés szerint paradicsomot vagy más friss zöldséget kínálhatunk hozzá.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.