Aki az édes reggelit kedveli, nincs könnyű dolga, ha cukor nélkül, egészségesebben szeretné indítani a napot, mert a készen kapható müzlik, granolák, reggeliző pelyhek, joghurtos italok, lekvárok mind tartalmaznak jelentős mennyiségű hozzáadott cukrot. Azért nem lehetetlen kihívás, ehhez adunk néhány ötletet, ami nemcsak egészséges, de isteni finom is!

1. Banános-csokoládés granola cukormentesen >>

A legfrappánsabb megoldás a házi granola, ami előre elkészíthető, így villámgyorsan egészséges reggelit kanyaríthatunk belőle egy kis (növényi) tejjel, de nassolnivalóként is nagyon finom csak úgy magában elrágcsálva...

Forrás:
Színek és virágok

2. Körtés-müzlis puding >>

Nem igazi puding, nem kell főzni, csak előző este összeállítani, reggelre mégis pudingos állagú, istenien krémes és kényeztető, desszertnek is beillő finomsággal indíthatjuk a napot!

3. Zabkeksz banánnal és csokival >>

Reggelire, uzsonnára, nasinak is tökéletes ez a keksz, akik édesszájúak, egy kis mézet vagy juharszirupot tehetnek bele, de nélküle is nagyon finom, és ez is praktikus, mert előre elkészíthető...

4. Körtés-túrós mini palacsinta >>

Nemcsak cukor, de liszt sincs benne, nagyon egyszerű és isteni finom, fehérjében gazdag, kicsit ráérősebb reggelekre, de akár uzsonnára is tökéletes ez a szaftos és puha amerika jellegű palacsinta.

5. Banános-kávés smoothie >>

Ha elég tartalmas, akkor egy villámgyors smoothie is tökéletes reggeli lehet, itt pedig minden benne van ehhez, krémes, ízes, tartalmas - és a legfontosabb: nagyon finom!