Írd be, mit keresel:

Gnocchi juhtúrós szósszal – kiadós ízbomba egyszerűen

A gnocchi a gyors fogások királynője, tényleg pár perc alatt elkészül, szinte csak annyi időre van szükség hozzá, míg a kis krumplinudlik feljönnek a felszínre. Ha mellé egy pikk-pakk juhtúrós mártást készítünk és egy kis ropogós bacont, az maga a mennyország, pofonegyszerűen és kiadósan.

Cookta - 2023.10.26.
Gnocchi juhtúrós szósszal – kiadós ízbomba egyszerűen

Tény és való, hogy elég jó minőségű friss, vákuumozott gnocchi kapható ma már mindenhol, és sokszor tényleg a legfrappánsabb alapanyag, ha gyorsan kell valamit virítani a konyhában, de otthon is könnyen elkészíthető, sőt a krumplis alaptészta is megvariálható, akár sütőtökkel, édesburgonyával felturbózva, vagy egy kis spenóttal, mint az alábbi receptben, ráadásul nyersen le is fagyasztható, így érdemes egy füst alatt dupla adagot készíteni.

A juhtúróról hajlamosak vagyunk elfelejtkezni, legfeljebb körözöttbe vagy sztapacskához használjuk, de mivel nagyon jól és gyorsan olvad, isteni finom villámmártást készíthetünk vele, egyszerűen csak egy kis tejjel és tejszínnel összeforralva, ráadásul a gnocchihoz – mint minden krumplis fogáshoz – nagyon jól passzol, és ha még egy kis ropogós bacont is sütünk hozzá, akkor valóságos ízbomba, ami tényleg villámgyorsan kész.

Gnocchi juhtúrós szósszal és ropogós baconnel

Hozzávalók:
A gnocchihoz:

  • 70 dkg krumpli
  • 2 marék bébi spenót
  • kb. 20 dkg liszt
  • 1 tojássárga
  • kevés reszelt szerecsendió
  • só, bors

Valamint:

  • 4-5 vékony szelet bacon
  • 15 dkg juhtúró
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • csipet csili

Elkészítés: A krumplikat héjában megfőzzük, majd leszűrjük, hagyjuk kicsit hűlni, majd meghámozzuk és finomra törjük krumplinyomóval, kiterítjük hűlni egy vágódeszkára, hogy minél több gőz, vagyis nedvesség távozhasson belőle. Közben a spenótot sós, forró vízben 1 perc alatt leforrázzuk, majd leszűrjük, apróra vágjuk, kinyomkodjuk.

A langyosra hűlt krumplihoz adjuk a spenótot, a tojássárgát, a liszt felét, a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk, elkezdjük összedolgozni, és folyamatosan még annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágy, éppen formázható tésztát kapjunk. A tésztából lisztezett felületen hüvelykujjnyi rudakat sodrunk, és kb. 2 centis darabokat vágunk belőle, kicsit meghintjük liszttel.

A gnocchinak bő vizet forralunk, közben a bacont apróra vágjuk, és egy serpenyőben ropogósra kisütjük, kiszedegetjük a serpenyőből, félretesszük. A juhtúrós öntethez felforraljuk a tejet a tejszínnel, belemorzsoljuk a juhtúrót, és felolvadásig kevergetjük, borsot őrölünk hozzá, ízlés szerint egy kis csilit is őrölhetünk bele.

A felforrt vizet sózzuk, beletesszük a gnocchit, és addig főzzük, míg a kis nudlik feljönnek a víz felszínére, még 1 percet hagyjuk főni, majd leszűrjük, lerázogatjuk, és a bacon kiolvadt zsiradékában 2-3 percig pirítgatjuk, majd a juhtúrós mártással és ropogós baconnel azonnal tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.