Írd be, mit keresel:

Lisztmentes gofri kókuszosan, zabpehellyel

A gofrisütőt sokkal ritkábban használjuk, mint amennyire lehetne, pedig pofonegyszerű és egészséges, kívül roppanós, belül puha, nagyon illatos kis gofrikat készíthetünk, ami reggelire, uzsonnának is mennyei. Alig van benne cukor, lisztet nem is látott, mégis csábítóan finom, imádjuk!

Cookta - 2023.10.26.
Lisztmentes gofri kókuszosan, zabpehellyel

Zabpehellyel és kókuszreszelékkel tökéletesen kiváltható a liszt ebben a könnyű és istenien illatos, ropogós külsejű, puha belsejű gofriban, ami egy késes robotgépben pár perc alatt összeállítható. A sütés sem tart hosszú ideig, és kókuszkedvelőknek kifejezetten kötelező, mert tényleg isteni finom.

A tésztát nem kell pihentetni, a kisütött gofri a hűtőben 2-3 napig eltartható, a fagyasztóban 3 hónapig jól elvan, és kenyérpirítóban pikk-pakk felfrissíthető, ráadásul gluténmentes és diétás étrendbe is beilleszthető, persze attól függően, milyen feltéttel fogyasztjuk. Szerintünk el fog fogyni elsőre ez az adag, mert isteni finom!

Kókuszos gofri zabpehellyel

Hozzávalók:

  • 20 dkg zabpehely
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 nagyobb tojás
  • 5 dl (növényi) tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés: A zabpelyhet késes robotgépbe tesszük, és egészen finomra, lisztes állagúra őröljük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és ezzel is tovább mixeljük. Hozzáadjuk a tejet és a tojást, a vaníliás cukrot és az olajat, valamint a tejet, és sima, sűrű masszává mixeljük.

A gofrisütőt felforrósítjuk, nem kell kikenni olajjal, mert a tésztában van olaj és a kókuszban is van zsiradék – a masszát elég adagonként kisütni 3-4 perc alatt.

Ízlés szerinti feltéttel tálaljuk, méz, dzsem, friss gyümölcs, csokiszósz, fűszeres joghurt vagy felvert tejszín, minden passzol hozzá!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.