Írd be, mit keresel:

Gyors és finom: citromos-zöldfűszeres csirkemell kuszkusszal

Szaladós napokon igazi áldás, ha van egy gyors és finom, könnyen kivitelezhető receptötletünk, amihez a sovány csirkemellfilé és a kuszkusz mindig tökéletes alap, mert mindkettő nagyon jól és változatosan fűszerezhető, és bő negyedóra alatt tálalható is a fűszeres és finom fogás.

Cookta - 2023.11.19.
Gyors és finom: citromos-zöldfűszeres csirkemell kuszkusszal

A kuszkusz igazi adu ász a konyhában, mert főzés nélkül, forró vízzel felöntve 10 perc alatt kész köretet prezentálhatunk vele, de ilyen a csirkemellfilé is, ami szaftosra és omlósra sütve, kis zöldfűszerrel felturbózva lekörözhetetlen – hiába tartják sokan unalmasnak és jellegtelennek, csakis fűszerezés kérdése! Ideális esetben jó bepácolni előre, de ha erre nincs mód, egy jó kis masszázs is csodákat művel vele!

Ebben a változatban a kuszkusz olívaolajjal, reszelt citromhéjjal ls petrezselyemmel, a csirke citrommal, fehérborral és provence-i zöldfűszerekkel készül, gyors és frappánsan egyszerű, egy pohár borral és egy friss kevert salátával pedig akár ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Citromos-zöldfűszeres csirkemell kuszkusszal

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé bőr nélkül
  • 1 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
  • só, bors
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 bögre kuszkusz (1 bögre = 2,5 dl)
  • 2 bögre forró víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fél csokor petrezselyem

Elkészítés: A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, tálba tesszük, meghintjük a provence-i fűszerkeverékkel, és jól összeforgatjuk, átmasszírozzuk, félretesszük.

A kuszkuszhoz 2 bögre vizet forralunk, közben a kuszkuszt egy tálba tesszük, sózzuk, hozzáreszeljük a citrom héját, leforrázzuk a vízzel, és lefedve 10 percre félretesszük, hogy megduzzadjon.

Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk, a csirkemelleket beletesszük, ráfacsarjuk a citrom levét, és oldalanként kb. 5 percig elősütjük, majd meglocsoljuk a fehérborral, és fedő alatt 10 percet pároljuk, majd átfordítjuk, és hagyjuk addig sülni, míg a leve elfő.

Közben a petrezselymet finomra vágjuk, és a megduzzadt kuszkusszal összeforgatjuk, egy salátát is összedobhatunk mellé.

A csirkemelleket azonnal tálaljuk a kuszkusszal – salátával, pohár borral -, de akár párolt zöldséget is kínálhatunk mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.