Írd be, mit keresel:

Illatos csokikenyér egyszerűen, mandulával és meggyel

Puha, könnyű és illatos ez a süti, nagyon csokis, annak ellenére, hogy nem kerül bele sok csokoládé - helyette vaj és kakaópor teszi tökéletesen csokissá, egy kis darált mandula pedig még puhábbá és szaftosabbá.

Cookta - 2023.12.06.
Illatos csokikenyér egyszerűen, mandulával és meggyel

Igazi kényeztető desszert ez a csokikenyér, kenyérformában készül, gyorsan és egyszerűen összeállítható, hosszan friss marad, és a formában könnyedén szállítható céges bulira, vendégségbe, piknikre. Az alaptészta nagyon jól variálható magokkal, aszalt vagy friss gyümölccsel – most maréknyi fagyasztott meggy került bele, ami nagyon jól passzol a csokihoz, fanyarsága, frissessége remekül ellenpontozza a csokis süti telt ízeit.

Ha ünnepibb alkalomra szánjuk, készíthetünk a tetejére csokimázat, de nagyon finom úgy is, ha a sütés előtt meghintjük egy kis mandulával, cukorral és fahéjjal, ami ropogósra és illatosra sül a tetején… Mennyei! 🙂

Mandulás-meggyes csokikenyér

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 4 dkg kakaópor
  • kevés őrölt fahéj
  • 1 dl tej
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 tojás
  • 12,5 dkg liszt
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • maréknyi fagyasztott vagy cukorban eltett meggy
  • mandula a tetejére

Elkészítés: A vajat egy kis lábasba tesszük, megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a tejet, a kakaóport és a fahéjat, simára keverve összemelegítjük, beletördeljük a csokoládét, és addig keverjük, míg elolvad, majd a tűzről levéve félretesszük.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval nem túl kemény habbá verjük. A sárgákat a kicsit visszahűlt csokis-vajas keverékhez adjuk, simára keverjük, majd a lisztet, a sütőport és a darált mandulát hozzáadva alaposan összedolgozzuk. 2-3 evőkanálnyi tojáshabbal fellazítjuk a tésztát, majd az összes habot beleforgatjuk a meggyel együtt.

Sütőpapírral kibélelt kenyér- vagy téglaformába öntjük, elsimítjuk, meghintjük egy kis cukorral, fahéjjal és mandulával, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 30-35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 15 percet pihentetjük, majd a formából kiborítva, rácson hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeletelnénk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.