Írd be, mit keresel:

Ünnepi májpástétom egyszerűen és olcsón, házilag

Az év végi vendégeskedős, partikkal tarkított időszakának sikerdarabja lehet egy kicsit különlegesebb, házi készítésű májpástétom. És nem, nem kell libamájból készíteni ahhoz, hogy finom és ünnepi legyen - kellő fűszerezéssel a kimondottan pénztárcabarát csirkemáj is tökéletes, ráadásul egyáltalán nem nagy vállalkozás az elkészítése - pofonegyszerű és gyors - és ínyenceknek még ajándékba is adhatjuk!

Cookta - 2023.12.06.
Ünnepi májpástétom egyszerűen és olcsón, házilag

Hogy miért jó a májpástétom? Például azért, mert a céges vagy baráti buliba könnyedén elvihetjük csatos üvegben, mert ha mi magunk várunk vendégeket, akkor egy kis pirítóssal, brióssal, kaláccsal kínálva tökéletes falatka, mert előre elkészíthető, és ha a tetejét vékony zsírréteggel lezárjuk, akkor hetekig bármikor előkapható a hűtőből, mert csinosan csomagolva, esetleg egy üveg hagymalekvár társaságában tökéletes gasztroajándék, és mert kiadós, gyors, selymes, zamatos, abbahagyhatatlanul finom.

Ez a változat nagyon egyszerű, a fűszerezésnek köszönhetően ünnepibb és nagyon krémes – alma, fehérbor és rozmaring ízesíti, az egész összepárolva, majd egy kis zsírral selymesre turmixolva őrülten finom ízkombinációt alkot, gyakorlatilag abbahagyhatatlan. Aki nem szeretne zsírt használni, helyettesítheti vajjal is, vagy a rozmaring helyett kicsit kevésbé karakteres kakukkfűvel is készítheti, azzal is mennyei!

Ünnepi májpástétom almával és fehérborral

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj szív nélkül
  • 1 fej hagyma
  • 1 közepes alma
  • 1 dl fehérbor
  • 2 evőkanál libazsír vagy kacsazsír + a tetejére
  • 1 kis ág rozmaring
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemájat megtisztítjuk, az inas részeket eltávolítjuk, és a májat kisebb darabokra vágjuk. A hagymát és az almát meghámozzuk, a hagymát szálasra vágjuk, az almát kicsumázzuk, és vékony cikkekre vágjuk.

Egy serpenyőben 1 evőkanál zsírt megolvasztunk, közepes lángon megfonnyasztjuk és kissé karamellizáljuk benne a hagymát, hozzáadjuk a rozmaringot és az almát, és 4-5 percig előpuhítjuk, majd mehet bele a csirkemáj, és időnként megkeverve 10 perc alatt megsütjük, majd meglocsoljuk a borral, és nagyobbra véve hagyjuk, hogy nagy része elillanjon.

A májból kipecázzuk a rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, és az egészet áttesszük egy aprítóba, hozzáadunk 1 evőkanál zsírt, és nagyon krémesre, selymesre összemixeljük.

Üvegekbe tesszük, hagyjuk kihűlni, majd olvasztott zsírt öntünk a tetejére, hogy légmentesen lezárjuk. Mehet a hűtőbe – vagy ajándékba! Fogyasztás előtt érdemes fél órával korábban kivenni, hogy kenhetőbb és intenzívebb ízű legyen.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.