Írd be, mit keresel:

Villámgyors szaftos csirke fűszeresen, pácolás nélkül

Puha, szaftos, porhanyós, nem kell pácolni és gyorsan megvan ez a fűszeres és ragacsos csirkés fogás - tökéletes párolt zöldségekkel, salátával gyors és egészséges, diétás fogásnak, de akár hétvégi asztalon is megállja a helyét krumplipürével vagy párolt rizzsel.

Cookta - 2023.12.08.
Villámgyors szaftos csirke fűszeresen, pácolás nélkül

A csirkecombfilé szuper alapanyag, ízletesebb és szaftosabb, mint a csirkemell, és csont nélkül egészen gyorsan átsül. Kapható filézve, de persze olcsóbb a csontos felsőcomb, amit mi magunk is kicsontozhatunk otthon, a csontokból pedig jó kis leves vagy alaplé készíthető. A combfilé most serpenyősen készült, villámváltozatban, nagyon szaftos és illatos, istenien omlós.

A húshoz készülő fűszeres pác itt igazából nem pácoláshoz, érleléshez kell, hanem ebben fog sülni a hús, remekül felveszi az ízeket, és mire átsül a csirke, jól be is sűrűsödik. Szójaszósszal, citromlével, egy kis mézzel és fokhagymával készül, de igazán ellenállhatatlanná a kínai ötfűszer-keverék teszi – ami készen kapható, és nagyon izgalmas, csillagánizs, fahéj, édeskömény, feketebors és szegfűszeg őrleményéből áll, kicsit édeskés hatású, egészen új ízeket fedezhetünk fel vele, nagyon érdemes kipróbálni!

Fűszeres csirkecomb szaftosan

Hozzávalók:

  • 6 csirkecombfilé
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • fél citrom leve
  • 1 evőkanál méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kínai ötfűszer keverék
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A szójaszószt, a mézet és fél citrom levét egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kínai ötfűszer-keveréket, és jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a csirkecombfiléket. Egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajjal, a csirkedarabokat beletesszük, és oldalanként 2 percet sütjük, majd ráöntjük a páclevet, és a tüzet mérsékelve, a csirkéket időnként megforgatva 10 perc alatt készre sütjük, ha nagyon elfőne a leve, néhány kanálnyi vizet adhatunk hozzá.

A csirkecombokat egy késsel csíkokra vágjuk, és a szafttal összeforgatva tálaljuk – párolt rizzsel, salátával, de akár krumplipürével és savanyúsággal is nagyon finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.