Írd be, mit keresel:

Fűszerezzünk gyakrabban fahéjjal az egészség megőrzéséért

A fahéj kedvelt fűszer, kifejezetten az ünnepi időszakban. Sok receptben megtalálhatjuk, és sok esetben cukor helyett is kiváló az édes íz eléréséhez. Fahéjat tehetünk szinte minden téli finomságba, így elősegíthetjük többek között a megbetegedések elkerülését, vagy akár a gyógyulást is.

Cookta - 2022.12.19.
Fűszerezzünk gyakrabban fahéjjal az egészség megőrzéséért

A fahéj jóval több, mint fűszer, egészségügyi előnyei is rendkívüliek, jótékonyan hat a szervezet működésére, azzal együtt, hogy illatos és finom. Íme az 5 legfontosabb hatása, ami miatt érdemes minél gyakrabban fogyasztanunk:

A fahéj segíthet szabályozni a vércukorszintet

A fahéj egyik legnagyobb előnye a szervezetben a vércukorszint szabályozása. A fahéj csökkenti az inzulinrezisztenciát a szervezetben, csökkentheti a szervezet vércukorszintjét.

A fahéj fontos antioxidáns

A fahéj antioxidánsokkal van tele, melyek lassítják az öregedési folyamatot és csökkentik a szabadgyökök károsodását a szervezetben. Az antioxidánsok magas koncentrációjának köszönhetően a fahéj segíti az agy működését, és védelmet nyújt a DNS-károsodás és sejtmutáció ellen.

A fahéj erős gyulladáscsökkentő

A fahéj fahéjsavat tartalmaz, erős gyulladáscsökkentő. A gyulladás és a krónikus gyulladás nagyon káros lehet a szervezetre, és betegséghez, fertőzésekhez és szövetkárosodáshoz vezethet. A fahéj gyulladásgátló tulajdonságai védik az agy egészségi állapotát, és kimutatták, hogy megvédik a neuronokat az oxidatív stressz ellen. Ezek a tulajdonságok, valamint az antioxidáns tulajdonságok segíthetnek megelőzni a kognitív hanyatlást és hosszú távon megőrizni az agy működését. A fahéjról ismert, hogy növeli a gyulladáscsökkentő fehérjék termelését a vérben.

További jótékony hatásairól itt olvashattok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.