Írd be, mit keresel:

Karácsonyi avokádóhab sült céklával

Egészséges, finom és pofonegyszerű az avokádókrém, ami könnyen ünnepivé és elegánssá tehető, ha egy kicsit finomítunk az állagán, selymes habnak készítjük el, és sült céklával rétegezve tálaljuk. Remek karácsonyi előétel - vega változatban!

Cookta - 2020.11.20.
Karácsonyi avokádóhab sült céklával

Az ünnepi lakmározások főszereplői leginkább a húsos, tartalmasabb, nehezebb fogások, ezért érdemes az előételt egy kicsit könnyebbre hangolni. Az avokádókrém mindig sikert arat, és ezt is lehet mutatósan tálalni. Ebben a változatban egészen könnyű, selymes hab készült az avokádóval egy kis citrommal, mustárral, tejföllel összedolgozva és felhabosítva, kellemesen friss, ami jól összepasszol a sült cékla édeskés, teltebb ízével.

A cékla sütését nem számolva nagyon gyors és minimális munkával készül, de annál mutatósabb rétegesen tálalva, fenyőt formázva belőle egy habzsák segítségével. Frappánsan egyszerű, mégis nagyon látványos, finom és ünnepi!

Karácsonyi avokádóhab sült céklával

Hozzávalók:

  • 2 közepes cékla
  • 2 érett avokádó
  • fél citrom
  • 1 teáskanál mustár
  • 4-5 evőkanál tejföl vagy görög joghurt
  • só, bors

Elkészítés: A céklákat alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 1 óra alatt puhára sütjük, majd hagyjuk langyosra hűlni, és vékonyan lefszeleteljük.

Az avokádókat félbevágjuk, a magjukat eltávolítjuk, a húsukat kikaparjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáfacsarjuk fél citrom levét, hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt – vagy görög joghurtot – és botmixerrel krémesre, selymesre, habosra mixeljük.

Az avokádós kencét habzsákba tesszük, és a céklaszeletekkel tányérokra rétegezzük, mintha fenyő lenne.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.