Írd be, mit keresel:

Mennyország egy pohárban – banános-kekszes desszert percek alatt

Nemrég váratlan vendégek érkeztek hozzánk, akik kifejezetten édesszájúak voltak. De abból a fajtából, akik a brutál édes, szinte falatnyi édességeket szeretik a legjobban. Mivel nem volt időm aprósüteményt sütni (meg igazából kedvem se), pohárkrém jutott az eszembe.

Cookta - 2024.01.02.
Mennyország egy pohárban – banános-kekszes desszert percek alatt

De nem valami szimpla, rögtön Elvis kedvence sejlett fel előttem. Neki állítólag volt egy imádott édes pirítósa, amire banánt és földimogyoróvajat halmozott. Egyszer kipróbáltam, aaahhh, eszméletlen, mármint annyira finom… De nem csak az íze, a kalória és szénhidráttartalma is a brutális kategória. 🙂

Ez a poharas édesség ezt idézi, a meghatározásban szereplő mennyország pontosan jellemzi az érzést, amit kanalazás közben éreztem…

Forrás: Hajós Ágnes

Nutellás-banános desszert pohárban

Hozzávalók 4 főre:

  • 3 banán
  • 20 db omlós mézes keksz
  • 8 evőkanál Nutella
  • 8 evőkanál mascarpone
  • 8 evőkanál görög joghurt
  • 8 evőkanál méz + a tetejére

Elkészítés: A banánokat meghámozzuk, kb. félcentis karikákra vágjuk. A kekszeket egy zacskóba tesszük, húsklopfolóval vagy sodrófával durvára törjük. A mascarponét simára keverjük a joghurttal és a mézzel.

4 mutatós poharat tisztára törlünk, először a krém felét osztjuk el az aljukon. Erre tesszük a banánkarikák felét, majd rászórjuk a keksz felét, megcsorgatjuk a mikróban enyhén felmelegített Nutellával. Erre jön még egyszer a krém, a banán, a keksz és a Nutella, majd egy kis mézzel fejezzük be.

Azonnal fogyasztható – és isteni!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.