Írd be, mit keresel:

Sajtos-krumplis gofri egyszerűen, mediterrán ízekkel

A gofrit leggyakrabban édesen készítjük, pedig sósan is nagyon jól működik, és még igazi tészta sem kell hozzá feltétlenül. Ha van például maradék főtt krumplink vagy burgonyapürénk, pár perc alatt ropogós és isteni gofrivá változtathatjuk!

Cookta - 2024.01.06.
Sajtos-krumplis gofri egyszerűen, mediterrán ízekkel

Tört krumpli, tojás, liszt és egy kis reszelt sajt keveréke az alapja ennek a szuperegyszerű sós gofrinak, ami ízlés szerint fűszerezhető, ízesíthető, egy kis tejföllel tálalva reggelinek, de salátával vagy kencékkel könnyű főételnek is tökéletesen működik, és ha van maradék krumplipürénk, ami hidegen már nem igazán élvezetes, annak a felhasználására is remek.

Ez a gofri nem az a könnyű fajta, nincs benne sütőpor és csak nagyon kevés liszttel készül, viszont jó ropogós, az alaptészta pedig bármivel megbolondítható – itt aszalt paradicsom és zöldfűszer került bele, így mediterrán ízvilágot kapott, de apróra vágott sonkával, szalámival vagy valamilyen karakteresebb sajttal is gazdagítható…

Sajtos-krumplis gofri

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 25 dkg maradék krumplipüré
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 dkg reszelt sajt
  • finomra vágott zöldfűszer – bazsalikom, petrezselyem vagy kapor ízlés szerint
  • 2-3 olajban eltett szárított paradicsom
  • só, bors

Elkészítés: A krumplipürét egy villával fellazítjuk, áttörjük kicsit, hozzáadjuk a tojást és a lisztet, sózzuk, borsozzuk, simára dolgozzuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a zöldfűszert és a finomra vágott szárított paradicsomot, összekeverjük.

A gofrisütőt felforrósítjuk, és kiolajozás nélkül egy adagnyi masszát teszünk bele, 5-6 perc alatt megsütjük, majd a maradék masszával is ugyanígy járunk el.

Kínálhatunk mellé tejfölt vagy mártogatóst, de salátával tálalva könnyű főételnek is tökéletes.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.