Írd be, mit keresel:

Sült zabkása csokisan, a kényeztető szuperreggeli

Az elmúlt években az egyik legnépszerűbb reggelivé lépett elő az egészségesebben étkezők körében, de valljuk be, azért elég unalmassá tud válni, ha nem variáljuk egy kicsit. Ez a csokis sült változat különlegesebb, de egyáltalán nem bonyolult, és olyan finom, hogy akár sütinek is beillik.
Cookta - 2024.01.10.
Sült zabkása csokisan, a kényeztető szuperreggeli

Ráérősebb reggelekre családi napindítónak elképzelni sem lehet jobbat, mint a sült zabkása, de akár uzsonnának, desszertnek is tökéletes, ha csokisan készítjük. Ez a változat pépesített érett banánnal készül, nincs benne se cukor, se tojás, se zsiradék, a banánpüré veszi át ezek szerepét, és növényi tejjel is tökéletesen működik, így laktózérzékenyek vagy vegán étrendet követők is fogyaszthatják, isteni finom, hűvös napokon kimondottan jólesik, és sok gyümölccsel és aprított csokival felturbózva még inkább szerethető.

Nagyon egyszerű és gyors az összeállítása, csak a sütés igényel némi időt, de akár előző este is megsüthetjük, mert nemcsak melegen, de hidegen is nagyon finom. A tetejére most fagyasztott eper és málna került, de más bogyós gyümölcs is jól passzol hozzá, érdemes többféle változatban kipróbálni!

Sült zabkása csokisan

Hozzávalók:

  • 2 bögre zabpehely
  • 2 bögre (növényi) tej
  • 2 érett banán
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 marék fagyasztott bogyós gyümölcs
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés: A zabpelyhet és a tejet egy tálban összekeverjük, félretesszük. A banánt egy másik tálba tördeljük, villával vagy krumplinyomóval pépesre törjük, hozzáadjuk a kakaóport, a vaníliát és a sütőport, elkeverjük, majd a tejes zabpehellyel összeöntjük, elkeverjük.

Sütőtálba öntjük, és 180 fokos sütőbe toljuk, légkeverés mellett 15 percet sütjük, majd a tetejére szórjuk a fagyasztott bogyós gyümölcsöt és a felaprított csokoládét, és még 10 percre visszatoljuk a sütőbe.

Tálalhatjuk azon melegében, de akár előző este is elkészíthetjük, ha hidegen jobban szeretjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.