A közösségi oldalak közül a Pinterest talán az, amelyik a legtöbb inspirációt és felfedeznivalót rejti, főképp ételek, desszertek, fitness, diy és dekorációs ötletek terén, érdemes meglesni, mik a legnépszerűbb témák, mert ebből könnyen lehet következtetni az új gasztrotrendekre is.

A 2010 óta működő közösségi portálon 175 milliárd ötletet töltöttek fel eddig, ami egészen szédítő szám, ténylegesen beláthatatlan, de szerencsére az oldal csapata folyamatosan figyel, és vizsgálja, melyek a trendek. A hat hónap alatt folyamatosan növekvő, bővülő témák már egyértelműen trendnek minősíthetőek, az egészséges táplálkozási témákból készült az alábbi összeállításuk - nem Magyarországra, hanem a teljes felhasználótáborra vonatkoztatva.

A legújabb, de nagyon is növekvő téma a "pegan", ami a paleo és a vegán összevonásából született új szó és táplálkozási mód. 337%-kal növekedett a népszerűsége az elmúlt hónapokban, és a nagyon kevés hússal, sok zöldséggel, gyümölccsel és hüvelyesekkel gazdag étrendet jeleti.

Italok terén a gyömbérvíz a toplistás, amit 353%-kal többen kerestek az elmúlt hónapokban, mint korábban. Az anyagcserét felpörgető, a bacik és megfázás ellen is nagyon jótékony gyömbér népszerűsége nem meglepő, és nemcsak gyömbérteaként, hanem simán vízben áztatva is nagyon finom és hatékony.

A legnagyobb növekedést gasztrotémában a bodza érte el 685% keresési növekedéssel, ami óriási és hihetetlen, a bogyó és a virág közül természetesen a koranyári illatos virág viszi a pálmát - bár már ott tartanánk, és készíthetnénk a jó kis bodzaszörpöt!

Mi sem bizonyítja jobban, hogy egyre tudatosabbak vagyunk a táplálkozás terén is, hogy a szuperélelmiszerekre is nőtt a keresés a közösségi oldalon: 144%-kal több keresés volt ezekre az egészséges alapanyagokra, különösen azokra, amelyeket táplálékkiegészítőként használunk, mint az acai, a matcha vagy a spirulina, amelyekből már kicsivel is sok jót tudunk tenni az egészségünkért.

Legyen így, ezek jó trendek, amelyekkel könnyen és egyszerűen egészségesebbé válunk, akár apró lépésekkel is!