Írd be, mit keresel:

Gombapaprikás könnyedebben, gyors és diétás változatban

A gombapaprikás az egyik leggyorsabb magyaros kedvenc, házias, klasszikus, ami mindig jólesik, ha kicsit könnyebb ételre vágyunk. Azért a lisztes habarás és a mellé tálalt nokedli mégsem túl alakbarát, így most egy ennél diétásabb változatot mutatunk, hogy senkinek ne kelljen lemondania erről a gyors és kiadós finom fogásról.

Cookta - 2024.01.14.
Gombapaprikás könnyedebben, gyors és diétás változatban

A gomba szuper alapanyag, egész évben kapható, bárhol beszerezhető jó áron, fehérjében gazdag és kalóriaszegény, ráadásul nagyon sokrétűen felhasználható, így érdemes gyakran fogyasztani. A gombaleves mellett talán a pörkölt vagy paprikás a legnépszerűbb fogás belőle itthon, amit klasszikusan liszttel behabarva készítünk, de ez nyugodtan el is hagyható, és sovány tejföllel készítve, könnyű körettel tálalva diétás étrendbe is beilleszthető.

Ebben a változatban hagyma helyett újhagymával készült, és nemcsak őrölt pirospaprika, de csíkokra vágott húsos kápia paprika is került bele, ami színben és ízben is gazdagabbá és egészségesebbé teszi, és alig jár plusz munkával. Selymes, melengető, és bár kevés alapanyag kell hozzá, mégis nagyon ízletes fogás, ami szűk fél óra alatt elkészül!

Gombapaprikás könnyedebben

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb kápia vagy kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 kis pohár (175 g) sovány tejföl
  • só, bors

Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, ha kisebb, akkor negyedeljük, ha nagyobb, szeleteljük. Az újhagymát felkarikázzuk, a húsos paprikát szeletekre, majd csíkokra vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk, lereszeljük.

Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, rádobjuk a gombát, és időnként megkeverve 3-4 percet pirítjuk, majd hozzáadjuk az újhagymát, a friss paprikát és a fokhagymát, és együtt még 1 percet pároljuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt pirospaprikával, összeforgatjuk, felöntjük fél pohár vízzel, és fedő alatt 10 percet főzzük közepes lángon.

Közben a tejfölt simára keverjük, hozzáadunk a gomba levéből 1 merőkanálnyit, majd a gombához öntjük, átkeverjük, és fedő nélkül még 5 percet forraljuk, amíg kicsit besűrűsödik, és összesimulnak az ízek.

Azonnal tálaljuk – párolt rizs, köles vagy quinoa tökéletes diétás körete!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.