Írd be, mit keresel:

Meleg kuszkuszsaláta sült csicseriborsóval

A kuszkusz nemcsak köretnek jó szaftos fogásokhoz, de salátának is szuper alapja lehet. A keleti és arab vidékeken leggyakrabban friss, színes zöldségekkel készítik jól behűtve, de a hűvösebb hónapokban melegen és kicsit tartalmasabban is elkészíthetjük. Fűszeres sült csicseriborsóval és gránátalmával például isteni finom, nagyon izgalmas és mutatós, nem mellesleg pofonegyszerű.

Cookta - 2024.01.17.
Meleg kuszkuszsaláta sült csicseriborsóval

A kuszkusz és a konzerv csicseriborsó nagyon praktikus, mert percek alatt laktató és egészséges fogás készülhet velük. Mivel a kuszkuszt nem kell főzni, csak forrázni és kicsit pihentetni, hogy megpuhuljon, így tényleg nagyon egyszerű vele dolgozni, és semleges ízéhez mindenféle aroma jól passzol.

Ebbe a meleg kuszkuszsalátába most fűszerekkel összeforgatott, és a sütőben kicsit roppanósra sütött csicseriborsó került, amivel már önmagában is nagyon izgalmas, de a tetejére még ropogós és üde gránátalmamagok, valamint mandulalapocskák és némi reszelt citromhéj is, amitől az egész különlegessé válik. Önmagában is tökéletes, laktató, vegán étrendbe is beilleszthető fogás, de természetesen tálalható köretként is.

Meleg kuszkuszsaláta sült csicseriborsóval, gránátalmával

Hozzávalók:

  • 25 dkg kuszkusz
  • 1 konzerv (400 g) főtt csicseriborsó
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • őrölt csili ízlés szerint
  • 1 citrom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 gránátalma
  • 3 evőkanál szeletelt mandula
  • só, bors

Elkészítés: A csicseriborsót leszűrjük, leöblítjük, tepsibe öntjük, megszórjuk fokhagymaporral, a római köménnyel, a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, ráfacsarjuk fél citrom levét és meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, alaposan átforgatjuk, és 180 fokos sütőbe tolva 20 percet sütjük, menet közben egyszer átforgatva,

Közben a kuszkuszt egy tálba öntjük, megsózzuk, 2 evőkanál olívaolajat adunk hozzá, átkeverjük, és másfélszeres mennyiségű zubogó forró vízzel leöntjük, lefedjük, és 10 percre félretesszük, amíg a szemek megszívják magukat. Közben a gránátalmamagokat kinyerjük a gyümölcsből.

Ha kész a kuszkusz, ráfacsarjuk a maradék fél citromlevet, villával fellazítjuk és átkeverjük, majd hozzáadjuk a sült csicseriborsót, összeforgatjuk, és azonnal tálalhatjuk is a gránátalmamagokkal és a szeletelt mandulával megszórva – még finomabb, ha a tetejére még egy kis citromhéjat reszelünk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.