Írd be, mit keresel:

Túrókrémes tortillatekercs, a villámgyors melegszendvics

A tortilla és a túró elsőre furcsa párosnak tűnhet, de igazából nagyon is jól passzolnak egymáshoz, tulajdonképpen egyfajta szendvics, amit készíthetünk hidegen és egy kicsit átsütve is, gyors reggeli vagy vacsora gyanánt, ami egy kicsit izgalmasabb így, mint sima kenyérrel.

Cookta - 2024.01.20.
Túrókrémes tortillatekercs, a villámgyors melegszendvics

A készen kapható tortillalap nagyon praktikus alapanyag, amiből nagyon változatosan készíthetünk hideg vagy meleg tekercseket, zöldségekkel, tonhallal, salátával, maradék sült hússal, sajttal megtöltve. Ez a túrókrémes változat szokatlanabb, ám nagyon finom és egészséges, és ha előre bekeverünk egy adagot a zöldfűszeres túróból, akkor tényleg villámgyorsan ízletes harapnivalót készíthetünk vele a tortillalappal.

A túrókrémbe most újhagyma, petrezselyem és kapor került, illetve egy kevés fokhagymapor, nagyon kellemes és üde, tavaszias így az íze, de ízlés szerint akár más fűszereket is használhatunk hozzá. Fontos, hogy a tortillát csak fogyasztás előtt töltsük meg, és süssük azonnal, hogy ne áztassa el a túró, és bár itt csak egy kis paradicsom került bele még a krém mellé, ízlés szerint apróra vagy csíkokra vágott uborkát, paprikát, répát is tehetünk bele.

Túrókrémes tortillatekercs

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 1 kis pohár (150 g) tejföl
  • 3 szál újhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • fél csokor kapor
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • só, bors
  • maréknyi koktélparadicsom
  • tortillalapok

Elkészítés: A túrót egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, a finomra vágott újhagymát, petrezselymet, kaprot, a fokhagymaport, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük.

Készítéskor a koktélparadicsomot felkockázzuk, a tortillalapokat megkenjük a túrókrémmel, megszórjuk a paradicsommal, feltekerjük, és egy száraz serpenyőben, zsiradék nélkül oldalanként 3-4 perc alatt átsütjük.

Ízlés szerint salátával vagy friss zöldséggel fogyasztjuk, de akár a tekercs belsejébe is tehetünk belőlük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.