Írd be, mit keresel:

Happy food – ezek az ételek jobbá teszik a napjainkat

Egy-egy étel igazán boldoggá tehet, ha a nagyi receptje vagy nagy családi klasszikus alapján lészül, de ez csak ünnepi alkalmakkor kerül asztalra, viszont vannak olyan alapanyagok, amelyek hangulatjavító tulajdonsággal bírnak, és nemcsak a készítés módja miatt, de önmaguk jogán is. 3 jó téli alapanyagot mutatunk, és mondjuk, miért érdemes fogyasztani!

Cookta - 2024.01.26.
Happy food – ezek az ételek jobbá teszik a napjainkat

A szürke és hideg télben jól jön minden, ami egy kicsit javítja a kedélyünket, és ehhez az sem mindegy, miket eszünk. A kapcsolatok, a találkozások, a tevékenységeink mellett egy kis pluszt adhatunk a pozitív hozzáálláshoz néhány egyszerű alapanyaggal is, így ezeket nagyon is érdemes mostanság (is) fogyasztani!

Édesburgonya

Bár hasonlít a krumplira formájában és nevében, mégis egy egész más gyökérzöldségről van szó, nincsenek rokonságban, könnyen emészthető, rostokban gazdag, segíti az emésztést, gazdag magnéziumban, B6-vitaminban és béta-karotinban, ami jót tesz az idegrendszernek, nyugtató hatású, ráadásul édeskés íze is segít – csökkenthetjük fogyasztásával a cukrot és az édességeket, egészségesen.

Minden, ami édesburgonya >>

Gyömbér

Ez a girbe-gurba gyökér csodás aromákkal rendelkezik, ráadásul nagyon intenzív ízű, már diónyi is egészen elkepesztő aromákat ad… Tökéletes a bacik és a megfázás ellen, felpörgeti az anyagcserét, segít a láz leküzdésében, javítja a vérkeringést és felpörget. Teának, szörpnek is tökéletes, nagyon jó melegítő hatása is van, amiért a hűvös, téli napokon minden levesbe, raguba tehetünk belőle!

Gyömbéres receptek >>

Cékla

A cékla a máj, vagyis az egyik méregtelenítő szervünk legjobb barátja, segíti és serkenti a munkáját, amitől sokkal könnyebbnek, jobbkedvűnek, frissebbnek érezzük magunkat. Ez a vasban, káliumban, kalciumban, magnéziumban, C- és B-vitaminokban gazdag zöldség filléres és mindenhol kapható, tele van rosttal, szépséges a színe és nagyon sokféle módon elkészíthető, nemcsak uncsi ecetes salátának.

Céklás receptjeinket itt találjátok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.