Írd be, mit keresel:

Színes kuszkuszsaláta, a nyáridéző villámfogás

A kuszkusz rém praktikus alapanyag, főzés nélkül készül, csak forrázni kell és 10 percet pihentetni, és nemcsak köretnek ideális, hanem salátát is készíthetünk belőle különféle zöldségekkel, egy kis plusz fehérjével, például pulykasonkával felturbózva pedig önálló fogásként is megállja a helyét, ha nem akarunk sokat babrálni a konyhában.

Cookta - 2019.01.31.
Színes kuszkuszsaláta, a nyáridéző villámfogás

Gyors, kiadós, pofonegyszerű, friss és színes ez a kuszkuszsaláta, ráadásul egy nyárias hangulatot áraszt, ami különösen jólesik a szürke és komor napokon. Egész kevés belevalóval is nagyon finom, és végtelen a variációs lehetőség, hogy mit pakolunk bele. Ez a változat paradicsommal, kaliforniai paprikával és konzerv kukoricával készül, így minden villámgyorsan előkészíthető hozzá, hiszen csak aprítani, illetve leszűrni kell, de akár uborkával, hagymával, retekkel, répával is gazdagíthatjuk.

Langyosan és hidegen is finom ez a citrommal és zöldfűszerekkel frissre hangolt saláta, amibe fehérjeként könnyű pulykamellsonka került, de húsmentes változatban ez kiváltható például egy kis lepirított füstölt tofuval. Nagy előnye az is, hogy 2-3 napig eltartható a hűtőben, és csak egyre finomabb, ahogy az ízei összeérnek…

Színes kuszkuszsaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg kuszkusz
  • 1 húsos kaliforniai paprika
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 1 konzerv csemege kukorica
  • 20 dkg pulykamellsonka
  • maréknyi zöldfűszer – bazsalikom, petrezselyem, kapor, menta ízlés szerint
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál mustár
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A kuszkuszt egy tálba öntjük, megsózzuk, átkeverjük, és másfélszeres mennyiségű zubogó forró vízzel leöntjük, lefedjük, és 10 percre félretesszük, amíg a szemek megszívják magukat. Közben a húsos paprikát és a paradicsomot felkockázzuk, a kukoricát leszűrjük, a a zöldfűszert finomra, a sonkát kockára vágjuk.

Egy salátástálba facsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a mustárt és az olívaolajat, elkeverjük, majd beleforgatjuk a pihentetett kuszkuszt, így melegen jobban magába szívja az ízeket, majd a paprikát, paradicsomot, kukoricát, sonkát és zöldfűszert is hozzáadva óvatosan összekeverjük.

Hagyjuk langyosra vagy teljesen kihűlni, és tálalhatjuk is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.