Írd be, mit keresel:

Citromos-áfonyás álom

A hűtőben várakozott még egy adag áfonya, és mivel semmi kedvem nem volt a sütéshez, így gondoltam készítek egy pohárkrémet... Az ötletet a citromos álom adta, melyet a karamellizált áfonyával rétegeztem a poharakba. Mivel szikrázóan süt a nap, és talán a mai az utolsó nyarat idéző délután, így a teraszon igazán jólesett elkanalazgatni ezt a finom, ebéd utáni desszertet.

Cookta - 2020.07.19.
Citromos-áfonyás álom

 Hozzávalók a citromos krémhez:

  • 1 cs mascarpone
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve

A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és ízlés szerinti mennyiségű citromlevet, majd keverjük simára.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a citromos krémhez.

Citromos-áfonyás álom

Citromos-áfonyás álom
Forrás:
https://gizi-receptjei.blogspot.com/

Hozzávalók az áfonyához:

  • 25 dkg áfonya
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 kk őrölt fahéj

Az áfonyát folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd tegyük egy tányérba.

Ezután szórjuk meg a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, tegyük be a mikróba, és pár perc alatt karamellizáljuk meg, majd hűtsük ki egészen. (közben óvatosan keverjük össze)

Citromos-áfonyás álom

Citromos-áfonyás álom
Forrás:
https://gizi-receptjei.blogspot.com/

A pohárkrém összeállításához kell még poharanként 4-4 db babapiskóta.
A poharak aljába morzsoljuk bele 2 db babapiskótát, és először kanalazzunk rá a citromos krémből, majd a teljesen kihűlt áfonyából.
Ezután szintén morzsoljunk rá 2 db babapiskótát, kanalazzuk rá a maradék citromos krémet, és az áfonyát, majd ízlés szerint díszítsük citromfűvel.
Az elkészült pohárkrémet összeállítás után rögtön tálaljuk, mert különben a ropogós babapiskóta felszívja a nedvességet. Jó étvágyat!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.