Írd be, mit keresel:

Kell egy sütemény, de gyorsan és egyszerűen?

Mindig adódhat olyan szituáció, hogy kell egy sütemény, de nincs az embernek ideje hosszabban keleszteni a tésztát vagy pihentetni sütés előtt, netán hűtőben állni hagyni egy éjszakát. Szerencsére vannak kimondottan finom és gyorsan elkészíthető receptek, érdemes nemcsak ünnepekre felkészülni velük!

Cookta - 2021.10.01.
Kell egy sütemény, de gyorsan és egyszerűen?

Nem múlhat el ünnep sütés nélkül 

Egy ünnepi étkezés, menüsor szerves része a desszert. A sütemény az a fogás, amelyet mindenki izgatottan vár, gyerekként sokszor nem is lehet mással jóllakni csak a sütivel. 

A karácsonyi időszakban rengeteg finomság kerül az asztalra, a sütemények sokasága vár ránk ilyenkor. Nem szükségszerű azonban, hogy mindent egyedül a háziasszony készítsen, a sütés többek között remek családi program, amely minőségi együtt töltött idő is a rohanó világunkban. 

Forrás:
receptneked.hu

Sütemény kell gyorsan, egyszerűen? 

Az adventi készülődés alatt például a rengeteg teendő között a sütés kiemelt helyet kap, mégis sokszor nem jut rá elég idő vagy hirtelen kell előrukkolni valami finomsággal. Éppen ehhez ad kiváló ötleteket a Receptneked.hu is, ahol milliónyi receptötlet közül válogathatunk. 

A gyorsan elkészíthető sütemények között találunk egyszerűen, akár sütés nélkül is megvalósítható, mégis isteni desszerteket. Sokszor nem is kell más csak liszt és cukor, amely szinte biztosan megtalálható minden háztartásban. 

Nemcsak ünnepek alkalmával jönnek jól a gyorsan, egyszerűen elkészíthető sütemények, számtalan olyan helyzet adódik a hétköznapok során is, amikor bizony egy könnyen kivitelezhető süteményre van, de azonnal szükség. 

Ezek a gyorsan elkészíthető sütemények kifejezetten jó megoldást jelentenek, ha megfeledkezünk például egy szerettünk születésnapi összejöveteléről, ahova mi ígértük a sütit, vagy ha délután szólnak a barátok, hogy este átugranának. Ráadásul még le is nyűgözhetjük őket, ha formabontóan tálaljuk a desszertet. 

Népszerűek a kevert sütemények gyümölccsel, a legkülönfélébb töltelékkel készített muffinok vagy a kakaós kekszek, de a csokoládéval leöntött tészták is igen kedveltek. Ünnepekkor elmaradhatatlan a kókuszgolyó és a linzer különböző változatai, amelyeket gyerekekkel együtt móka és kacagás elkészíteni.

A sütés nemcsak egyszerű sütés 

Bár lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, azonban kutatások bebizonyították, hogy a sütés mint tevékenység kifejezetten jótékony hatással van ránk. Gyógyír olyan betegségekre, mint a szorongás vagy a stressz. 

A sütemény elkészítésének folyamata közben arra koncentrálunk, amit épp csinálunk, lekötjük magunkat és a gondolatainkat, ezért a múltról-jövőről és a gondjainkról megfeledkezünk egy időre. Hatása nyugtató és bármikor bárki számára elérhető. 

Nemcsak ünnepekhez érdemes tehát a Receptneked.hu összeállításában, a sütemény receptek között nézelődni. Ha kikapcsolódnánk vagy meglepnénk szeretteinket egy kis finomsággal, magunknak is jót teszünk a sütéssel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.