Írd be, mit keresel:

Kukoricakrémleves mascarponéval, selymesen

Szívesen készítek egy-egy finom krémlevest, főleg a téli időszakban, és mivel mostanában igen nagy hideg van, bizony jólesik elkanalazgatni. A kamrapolcon árválkodott egy doboz konzervkukorica, így most ő lett a gyors és kiadós leves legfőbb alapanyaga.

Cookta - 2022.02.25.
Kukoricakrémleves mascarponéval, selymesen

Alig kell hozzá valami, a kukorica mellett csak egy kis hagyma, némi fűszer kerül csak bele, és hogy jó krémes legyen, én tejszínt és mascarponét is tettem bele. Az egész nem tartott 20 percnél tovább mindennel együtt, mivel a konzervkukorica már eleve puhára van főzve. Turmixolás után adtam hozzá mascarponét, majd újraforraltam, így aztán a leves szép selymes és nagyon finom lett. 

Forrás:
Kard Éva

Én tálaláskor ropogósra sült, leveles tésztából kiszúrt kis virágokat kínáltam mellé, de akár ropogósra sült bacont vagy néhány karika sült kolbászt is kínálhatunk mellé azoknak, akik húsosabbak, de csak úgy magában is tálalhatjuk.

Forrás:
Kard Éva

Mascarponés kukoricakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 konzerv kukorica (lehet fagyasztott is)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 10 dkg mascarpone (vagy tejszínes krémsajt)
  • 1 db erőleveskocka
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 csipet őrölt fehér bors

Elkészítés: A kukoricát öntsük bele egy szűrőbe, majd alaposan csepegtessük le.

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd a vaj és az olívaolaj keverékén pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a lecsepegtetett kukoricát, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, morzsoljuk hozzá a leveskockát, és alaposan keverjük össze. Ezután öntsük fel a tejjel és a főzőtejszínnel, majd főzzük pár percig, de nem szabad sokáig főzni, mert a kukorica megkeményedik.

Az elkészült levest turmixoljuk le, majd egy szűrőn szűrjük át. Végül keverjük hozzá a mascarponét, ha szükséges, még ízesítsünk utána, majd állandó keverés mellett melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd tálalásig tartsuk melegen.

Tálalás előtt merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatunk mellé ropogósra sült leveles tésztát is.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.