Írd be, mit keresel:

Ropogós halrudacskák – villámfogás a legsoványabb tengeri hallal

Kevés halat eszünk, pedig nagyon egészséges és sovány fehérjeforrás. Csak azt gondoljuk, hogy szálkás, drága, erőteljes a szaga, a gyerekek nem eszik meg. Ez mind nem igaz, ha a megfelelő halat a megfelelő módon készítjük – például ezzel a recepttel.

Cookta - 2022.02.25.
Ropogós halrudacskák – villámfogás a legsoványabb tengeri hallal

A tőkehalat fagyasztva az összes hiper-szuper bolt kínálatában megtaláljuk, ez az egyik legpénztárcabarátabb halféle. Érdemes tudni róla, hogy a legfehérebb, legsoványabb tengeri halak egyike, ugyancsak magas fehérjetartalommal. Szálkát filézve egyáltalán nem tartalmaz, és nem is intenzív ízű-szagú hal. Nagyon finom, omlós, jól felveszi a fűszereket.

Mivel zsiradékot egyáltalán nem tartalmaz, nagyon könnyű túlsütni, kiszárítani, szárazzá tenni – vagyis nehéz jól elkészíteni, de csak azért, mert tényleg röviden szabad sütni ahhoz, hogy kellően omlós, szaftos maradjon. Nagyon finom kis citrommal, csilivel, de pácolhatjuk egy kis fokhagymás olajjal is.

A filéket megsüthetjük fóliába csomagolva, így gőzölődik-sül egyszerre, készíthetünk belőle halfasírtot vagy fish&chipset, de ezt a nagyon ropogós, sütőben sült gluténmentes halrudacskát is szívből ajánljuk. Isteni, gyors, pofonegyszerű és olajszag sem lesz a lakásban, viszont belül omlós lesz a joghurtos pácnak köszönhetően, a bunda pedig ropogós a kukoricás bunda miatt. Nagyon finom!

Ropogós halrudacskák

Hozzávalók:

  • 4 fagyasztott tőkehalfilé
  • 1/2 citrom kifacsart leve
  • 3-4 evőkanál kukoricaliszt
  • 3-4 evőkanál kukoricadara
  • 3-4 olvasztott vaj
  • 2 evőkanál joghurt
  • só, bors

Elkészítés: A halfiléket kiolvasztjuk, papírtörlővel leszárítjuk, ujjnyi csíkokra vágjuk, tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, majd az olvasztott vaj felét és a joghurtot hozzáadjuk, összeforgatjuk.

A kukoricalisztet és a kukoricadarát egy tányérba kanalazzuk, összekeverjük, egy sütőpapírral bélelt tepsit a maradék olvasztott vajjal alaposan kikenünk.

A halcsíkokat kukoricás keverékben megforgatjuk, majd a tepsibe rakosgatjuk, és 180 fokos sütőbe toljuk, 10 perc után átfordítjuk, és még 5 percig sütjük. 

Azonnal tálaljuk egy nagy adag salátával vagy ízlés szerinti körettel, mártogatóssal.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.