Gyors és nagyon finom, egyszerűen elkészíthető a sajtos batyu, ha rétestésztát használunk hozzá. Frissen sütve jó ropogós, benne a töltelék krémesen lágy, ami most mediterrán ízvilággal készült.

Vendégvárónak vagy könnyű vacsorának, krémleves kísérőjeként vagy saláta mellé, de akár kirándulásra, piknikre, sőt munkahelyre is ideális ez a sós sajtos batyu, amit pikk-pakk össze lehet állítani. Ízlés szerint olajban és sütőben is süthető, a hajtogatási technikának köszönhetően a töltelék nem folyik ki belőle.

Most fetával és görög joghurttal készült a töltelék, amit olajbogyó és aszalt paradicsom gazdagít, napfényes, mediterrán hangulatot teremt, amire már nagyon vágyunk, de persze más sajtot és ízvilágot is választhatunk, akár kolbásszal, sonkával is megbolondíthatjuk.

Mediterrán sajtos háromszögek

Hozzávalók:

  • 4-6 réteslap
  • 20 dkg feta sajt
  • 10 dkg görög joghurt
  • 1 marék magozott olajbogyó
  • 4-5 aszalt paradicsom
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • frissen őrölt bors
  • kevés olívaolaj

Elkészítés: Az olajbogyót és az aszalt paradicsomot apróra vágjuk, egy tálba tesszük, hozzámorzsoljuk a fetát, hozzáadjuk a görög joghurtot és az oregánót, borsot őrölünk hozzá, és alaposan összekeverjük.

A réteslapokat kiterítjük, hosszanti irányban 4 csíkra vágjuk, egy ecset segítségével megkenjük olívaolajjal, és kettesével egymásra fektetjük. Az egyik végébe evőkanálnyi fetés keveréket teszünk, és átlósan, háromszögben behajtjuk, majd cikkcakkban végighajtogatjuk a tésztán, így háromszög alakú csomagokat kapunk.

Sütőpapírral fedett tepsibe rakosgatjuk, olívaolajjal lekenjük, és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.