Írd be, mit keresel:

Céklakrémleves – télvégi vitaminbomba nagyon finoman

Valószínűleg nemcsak mi, hanem mindenki unja már a szürke téli napokat, éhezzük a színeket és a friss ízeket. A jó hír, hogy a bíborszínű cékla még most is roppanós és lédús, friss, olcsó - számtalan módon felhasználható, akár egy melengető krémlevesnek is.

Cookta - 2024.02.28.
Céklakrémleves – télvégi vitaminbomba nagyon finoman

Tele van vitaminnal, édes és telt íze nagyon finom, fillérekért beszerezhető cékla a zöldségesnél vagy a közeli hiperben, és nemcsak a szokásos cukros-ecetes salátának, de sokféle módon. Most egy olyan krémleves készült belőle, ami ízlés és igény szerint vegán, vegetáriánus vagy húsos verzióban is készíthető.

Már ránézésre is tüzes és meleg, ugyanakkor nyáridéző és friss, a főtt céklához paradicsom és egy kis feta társul, a kombináció elsőre furcsa, de az ízek nagyon jól összesimulnak ebben a fantasztikusan finom és egyszerű, kiadós receptben.

Céklakrémleves paradicsomosan

Hozzávalók:

  • 4 közepes főtt cékla
  • 1 fej hagyma
  • 1 konzerv hámozott paradicsom (400 g)
  • 2 zöldségleveskocka
  • 1 citrom leve
  • diónyi gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 2 evőkanál vaj, kókuszzsír vagy 3 evőkanál olaj

Valamint:

  • feta, pirított kenyérkocka vagy akár bacon chips a tálaláshoz

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A főtt céklát – ha héjas, meghámozzuk -, felkockázzuk.

A vajat egy lábasban megolvasztjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, hozzáadjuk a lereszelt gyömbért és a római köményt, átkeverjük, majd mehet bele a cékla és a paradicsom, hozzámorzsoljuk a leveskockát, felöntjük 1,5 liter vízzel, és forrástól számítva 15 percet takarékon főzzük, majd botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a citromlevet és a cukrot, megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ha szeretnénk, kevés tejszínnel, mascarponéval vagy kókuszkrémmel krémesíthetjük, ízlés szerint fetával, pirított kenyérkockával vagy ropogós baconnel megszórva tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.