Írd be, mit keresel:

3+3 zseniális tipp leveles tésztára

A leveles tészta az egyik legmegbízhatóbb alapanyag, frissen és fagyasztva is kapható, így mindig rendelkezésünkre áll, ha betárazunk belőle, amire mindenkit rá is beszélünk, és mutatunk néhány nagyon mutatós és frappáns ötletet.

Cookta - 2022.03.06.
3+3 zseniális tipp leveles tésztára

Mutatós és mennyei falatkákat, sós és édes finomságokat varázsolhatunk leveles tésztával, egészen egyszerűen – vagy egy kis kreativitással egészen meglepően ínycsiklandó változatokban. Az alábbi videóban 3 napon frappáns változatokat láthattok, amelyeket egyáltalán nem ördöngösség elkészíteni, és garantáltan mindenkit lenyűgöznek. Alatta jön a leírás és még 3 szuper receptötlet!

Objektum doboz

A húsos nyársakhoz a leveles tésztát hosszában 3 csíkra vágjuk, megkenjük peradicsomszósszal, megszórjuk reszelt pizzamozzarellával, kirakjuk bazsalikomlevelekkel, majd feltekerjük. A húsgolyókhoz a 25 dkg darált húst 2 gerezd zúzott fokhagymával, 1 evőkanál olívaolajjal, kevés aprított petrezselyemmel, sóval és borssal összedolgozzuk, majd gombócokká formázzuk. A tésztatekercseket kígyóalakká formázzuk, a görbületekbe rakunk 1-1 húsgolyót, és hurkapálcára szúrjuk. Sütőpapírral fedett serpenyőbe tesszük, a tésztát lekenjük tojássárgával, és 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

A napocskákhoz a leveles tésztából nagyobb köröket szaggatunk, éles késsel a körök közepét csillag alakban bevágjuk, majd belülről kihajtjuk a tésztafüleket, sütőpapírral fedett tepsire tesszük. Egy másik leveles tésztát kiterítünk, kirakjuk szeletelt sonkával, majd szeletelt sajttal, feltekerjük, majd szeletekre vágjuk, és a tekercseket a napocskák közepére tesszük. Tojássárgával lekenjük, és 180 fokos sütőben 8-10 percalatt megsütjük.

A virágokhoz a leveles tésztát hosszában 2 centi széles csíkokra vágjuk, majd megfelezzük, és a két végét összecsípjük, és gyűrűvé formázzuk. A tésztagyűrűket hármasával egymás mellé rakjuk, mindegyikbe 1-1 mini mozzarellát és koktélparadicsomot, illetve olajbogyót és mini virslit (vagy virslikarikát) teszünk, mutató- és hüvelykujjal összecsípjük középen úgy, hogy a 3 tésztagyűrűből virágot kapjunk. Egy kis darab tésztát a közepére teszünk, lekenjük tojássárgával, és 180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük.

És ha ez nem elég, még jöjjön 3 mutatós és egyszerű leveles receptötlet:

Cukkinis-sajtos rózsapite >>

Pazar pizzás csigák >>

Csodás csokis csvart csillag >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.