Írd be, mit keresel:

Immunerősítő csoda, napsárga és nagyon finom – ez a kurkumás tea és tej

A legtöbb immunerősítő csodakapszulában szerepel a kurkuma, és sokan hajlamosak érte aranyárat is fizetni, pedig a fűszerpolcról leemelve sokkal egyszerűbben és olcsóbban védhetjük vele immunrendszerünket, és távol tarthatjuk a bacilusokat és vírusokat, ráadásul egy nagyon finom, melengetőés szemvidító ital formájában.

Cookta - 2024.03.10.
Immunerősítő csoda, napsárga és nagyon finom – ez a kurkumás tea és tej

A kurkumin az a csodás hatóanyag, amit a kurkuma napsárga gyökérgumója nagy mennyiségben tartalmaz, és ami gyulladáscsökkentő, méregtelenítő, tisztító, emellett javítja a vérkeringést, segíti az emésztést és serkenti az agykapacitást, ráadásul magas antioxidáns-tartalommal bír. Finom, telt ízű, melegítő hatású fűszerként is nagyon népszerű a keleti, elsősorban indiai konyhában, így ételeinkbe – krémlevesekbe, ragukba is érdemes belecsempészni, de a télvégi, tavaszi fáradtsággal fenyegető időszakban nem árt naponta teának is elkészíteni.

Hagyományos értelemben persze nem tea, mert teafüvet nem tartalmaz, viszont meleg, illatos, fűszeres ital, ami kellemesen átmelegít, fűszeres és finom, ráadásul tényleg nagyon hatékonyan segít az immunrendszer erősítésében. A saját tapasztalatról annyit, hogy e sorok írója az elmúlt évben még csak náthás sem volt, viszont a kurkumát nagyon, de nagyon kedveli!

Fontos!

  • Elsőre furcsának tűnhet, hogy az italba őrölt feketebors is kerül – csak picit és nagyon izgalmas így, de valójában azért fontos, mert a bors segíti a kurkumin felszívódását!

Kurkumás tea

Hozzávalók 2 személynek:

  • 5 dl víz
  • 1 csapott teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 narancs
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl kókuszkrém
  • csipet őrölt bors

Elkészítés: A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a kurkumát, csipetnyi borsot és a gyömbért, valamint 2-3 darabka késsel levágott vékony narancshéjat, és a tűzről levéve 10 percet állni hagyjuk. Közben a narancs levét kifacsarjuk, majd a pihentetési idő letelte után és a kókuszkrémmel, valamint a mézzel együtt a kurkumás léhez adjuk, elkeverjük.

Azonnal kortyolhatjuk is, ízlés szerint egy kis friss mentalevéllel vagy bazsalikommal frissebbé, izgalmasabbá tehetjük, ízlés szerint a narancs helyett citrommal is elkészíthetjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.