A csirkemellfilé az egyik legkedveltebb húsfélénk: gyorsan elkészül, kiadós és nagyon sokféle ízvilágban remekel. Egy friss, üde és pikáns mangós salsával pedig egyszerűen fergeteges!

A mangós salsa elkészítése csupán 5 perc, mégis egészen meglepően izgalmas, új dimenziókba emeli a roston sült csirkemellünket. Míg a bepácolt hús megsül, addig a salsa kicsit összeérik, az édes, a savanykás és a csípős ízek összeszelídülnek. A lilahagyma roppan, az avokádó pedig elolvad a szájban – egyszerűen tökéletes, ráadásul színes, nyáridéző, kicsit egzotikus is...

Ha a hozzávalókat apróbbra vágjuk, akkor tortillacsipsz mellé mártogatósnak is tökéletes, de nagyon jól illik akár egy szelet roston sült halhoz vagy pulykamellhez is. Ebben a formában akár diétás étrendbe is nyugodtan beilleszthető, de kiegészíthetjük egy kis párolt rizzsel is, még így is igazán alakbarát fogás.

Roston csirkemell mangós salsával

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 4 teáskanál sültcsirke-fűszerkeverék
  • 1/2 dl olívaolaj

A salsához:

  • 1 mangó
  • 1 avokádó
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1/2 lime
  • őrölt vagy friss csili
  • só, bors

Elkészítés: Elsőként elkészítjük a pácot: a fűszerkeveréket az olajjal elkeverjük, majd a csirkemellfiléket egy tálba tesszük, összeforgatjuk a páccal, és félretesszük, amíg elkészítjük a salsát.

A mangót, az avokádót és a lilahagymát megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a lime levét, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint kevés aprított vagy őrölt csilit adunk hozzá, és óvatosan összeforgatjuk.

Egy serpenyőt felforrósítunk, a bepácolt csirkemelleket beletesszük, először kérget sütünk a csirkemell mindkét oldalára, kb. 2-3 perc oldalanként, majd lefedjük, és pároljuk további 6-8 percig.

A sült csirkemellet a mangós salsával tálaljuk, készíthetünk mellé párolt rizst is, hogy tartalmasabb legyen.