Írd be, mit keresel:

Finomságok tavaszi túrákhoz, amelyek kis helyen is elférnek

Ahogy jön a kikelet, vagyis a tavasz, egyre jobban vágyunk a szabadba egy kiadós sétára, testet-lelket feltöltő kirándulásra, bevállalósabbak komoly túrára. A mozgás és a friss levegő elképesztően jót tesz a szervezetnek, a zsendülő zöldek a szemünknek, de menet közben meg is éhezünk. Mit pakoljuk praktikusan, ha megéheznénk, de szeretnénk egészséges és alakbarát energiával feltölteni magunkat? Segítünk néhány tippel!

Cookta - 2024.03.11.
Finomságok tavaszi túrákhoz, amelyek kis helyen is elférnek

Legyen az séta, kirándulás vagy túra, a mozgás örömét és szabadságunkat is korlátozza, ha pakkokkal kell manővereznünk. Vizet vagy valamilyen innivalót mindenképpen viszünk magunkkal, így a harapnivalót érdemes ügyesen úgy megválasztani, hogy minél kisebb helyen elférjen, energiadús és laktató legyen, valamint jól csomagolható és szállítható.

Ha csak pár órás sétára indulunk, elég pár alma vagy egy banán, egy kis zacskó diákcsemege, ami egy hasitasiban is elfér, de ha van otthon házi granola, az is nagyon jól nassolható menet közben, esetleg fűszeres sült csicseriborsó is ideális lehet, mindkettőhöz jól passzol az ivójoghurt vagy a kaukázusi kefir, amivel kiegészítve fehérjedús és rostokban gazdag energialöketet kaphatunk.

Granolák >>
Sült csicseriborsó >>

Forrás: Zita

Az is jó megoldás, ha az alma és banán mellé egy kis üvegben vagy dobozban mogyoróvajat vagy mandulavajat pakolunk, egy ügyes bicskával feldarabolva a gyümölcsöt, a finom kencébe mártogatva villámnassnak ideális kis instant snacket kapunk.

Alma mandulavajjal >>
Házi mandulavaj >>
Házi mogyoróvaj >>

Ha hosszabb kirándulásra indulunk, akkor kicsit komolyabb harapnivalóval érdemes készülni, amihez ideális a kemény tojás, ami praktikusan szállítható a héjában, szuper mellé a hasábokra vágott zöldség – sárgarépa, uborka, szárzeller – vagy a zsenge hónapos retek, valamint egy kis dobozban hummusz vagy körözött, ami már magában is elég laktató, de persze pár szelet kenyérrel is kiegészíthetjük.

Hummusz-változatok >>
Körözött >>

A szendvics a kirándulások klasszikus kiegészítője, de ha a két vaskosabb kenyérszelet közé betöltött ennél-annál egy kicsit alakbarátabb változatra vágyunk, akkor ideális megoldás a tortillatekercs, amiben a zöldségek és fehérjék felé billenhet el az arány.

Tortillatekercs-tudnivalók >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.