Írd be, mit keresel:

Szivárványos pizza – gyönyörű és isteni

Szem-szájnak ingere az a színes és csupa vitamin pizza, amit egy bécsi étterem kínál a vendégeinek. Szerencsére otthon is elkészíthető, ami igazi tavaszváró, akár gyerekekkel is összedobható fogás lehet.

Cookta - 2024.03.11.
Szivárványos pizza – gyönyörű és isteni

Ilyenkor már nagyon vágyunk a színekre, a friss zöldségekre, legalábbis mi, felnőttek. A gyerekekkel már nem ilyen egyszerű megetetni a zöldségeket – a pizzát viszont igen! Hát még akkor, ha együtt dobjuk össze velük! Ugyanis nagyon egyszerű elkészíteni, bármilyen színes zöldséget használhatunk hozzá!

Hogy igazán jól érvényesüljenek a színek, a sajtot ne a tetejére, hanem az alapként használt paradicsomszószra, vagyis a felaprított zöldségek alá tegyük – nem okoz majd csalódást.

Gyönyörködjetek a pizzában, alatta pedig jön a recept!

Szivárványos pizza

Hozzávalók:

  • 1 kész pizzalap (vagy házilag készített tészta)
  • 1-1,5 dl paradicsomszósz
  • 20 dkg mozzarella lereszelve
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 20 dkg konzerv kukorica
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 kis fej brokkoli
  • 1 nagy fej lilahagyma

Elkészítés: Az alapanyagokat előkészítjük: a koktélparadicsomokat félbevágjuk, a kaliforniai paprikákat és a lilahagymát felkockázzuk, a kukoricát leszűrjük, a brokkolit rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben 5 perc alatt előfőzzük. A sajtot lereszeljük.

A pizzalapot tepsibe terítjük, egyenletesen megkenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk a reszelt mozzarellával, és hosszanti irányban kirakjuk a színes zöldségekkel – a koktélparadicsommal, a sárga paprikával, a kukoricával a zöld kaliforniai paprikával, a brokkolival és a lilahagymával. Sózzuk, borsozzuk, egy kevés bazsalikommal vagy oregánóval is megszórhatjuk.

210 fokos sütőbe toljuk, és 15 perc alatt megsütjük, majd szeletelve tálaljuk.

Tipp: ízlés és aktuális otthoni alapanyagok szerint más zöldségekkel is készíthetjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.