A Fekete-erdő torta zseniális ízkombinációjának köszönheti világsikerét és folyamatos népszerűségét, amit nem csak tortaként készíthetünk el, hanem sokkal gyorsabb változatban, pohárkrémnek is.

A pohárdesszertek nagy előnye, hogy sütés nélkül is csábító finomság prezentálható, ami ráadásul extrán krémes és selymes. A Fekete-erdő torta jellegzetes szentháromsága - csokoládé, meggy és tejszín - is nagyon jól működik poharas változatban, és mindösszesen pár perc munkánk van vele.

A poharak aljára babapiskóta és rummal ízesített meggy került, rá főzött csokikrém, majd a tetejére vaníliás tejszín és pár szem meggy, amit még különlegesebbé és ünnepibbé tehetünk, ha habcsókkal megkoronázzuk, de anélkül is nagyon finom, és biztosra mehetünk az elismerések bezsebelését illetően.

Fekete-erdő kehely

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2,5 dl tej
  • 1,5 dl tejszín
  • 5 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Valamint:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1/2 dl rum
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 babapiskóta

Elkészítés: A meggybefőttet leszűrjük, és meglocsoljuk a rummal.

A csokikrémhez a csokoládét összetördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk. A tejet a cukorral felforraljuk, közben a kakaóport az étlezési keményítővel összekeverjük, kevés vízzel simára keverjük, majd a tejhez adjuk, és kézi habverővel sűrűsödésig keverjük, majd a tűzről levéve a csokit és a tejszínt is hozzáadjuk, simára keverjük.

A babapiskótákat félbetörjük, megmártjuk a meggylében, és poharak vagy kelyhek aljába rakjuk, meggyszemeket potyogtatunk rá, majd elosztjuk a tetejükön a csokikrémet. Hűtőbe tesszük néhány órára.

Tálalás előtt a jól behűtött tejszínt a vaníilás cukorral lágyabb habbá verjük, ízlés szerint a csokikrém tetejére kanalazunk belőle, meggyszemekkel díszítve tálaljuk.

Tipp: Még elegánsabbá tehetjük, ha ropogós habcsókkal koronázunk, amit egy kevés meggylével rózsaszínűre is varázsolhatunk.