Írd be, mit keresel:

Kókuszos keksz nagyon omlósan és szemtelenül egyszerűen

A különféle kekszekből sosem elég. Egy falatka édes jól jön a kávé mellé, társaságban csipegetni, de akár játszótérre, kirándulásra is ideális. Ez a fehér csokis, kókuszos változat nagyon omlós, vajas, illatos, nem lehet betelni vele!

Cookta - 2024.03.20.
Kókuszos keksz nagyon omlósan és szemtelenül egyszerűen

A fehér csokoládét viszonylag ritkán választjuk, pedig nagyon jó különféle süteményekbe, desszertekbe. A 3 összetevős csoda sajttortában már méltán bizonyított, így érdemes kipróbálni ebben a kókuszos kekszben is. Nagyon jó állagot, omlósságot ad neki, édesíti és illatosítja is a kekszeket.

A recept nagyon egyszerű, az alapanyagokat csak össze kell keverni, kiporciózni, és már mehet is a sütőbe. Még finomabb, ha nemcsak a tésztába kerül kókusz, de meg is hempergetjük, így a külsejére is jut, ami finom ropogósra sül. A sütésnél viszont érdemes figyelni és nem túlsütni a kekszeket: 10 perc éppen elég nekik, és bár először még nyersnek, puhának tűnhetnek, kihűlés közben megszilárdul, és így lesz tökéletes!

Kókuszos keksz

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg kókuszreszelék + a hempergetéshez
  • 10 dkg fehér csokoládé

Elkészítés: A lágy vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, ezzel is elkeverjük. A lisztet a kókuszreszelékkel és a sütőporral összekeverjük, majd a vajas alaphoz adjuk. A fehér csokoládét apróra vágjuk, és ezt is a masszába dolgozzuk.

A masszából diónyi golyókat formázzuk, meghempergetjük kókuszreszelékben, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, egymástól távolabb, mert elterülnek sülés közben.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 10 percig sütjük. A sütőből kivéve még nagyon puha, hagyjuk a tepsiben langyosra hűlni, addigra megszilárdul.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.