Írd be, mit keresel:

Avokádókrém sósan és édesen, mindenmentesen

Az elmúlt években egyre kedveltebb nálunk is az avokádó, ennek köszönhetően pedig már szinte mindenhol kapható, és kis szerencsével jó áron hozzájuthatunk ehhez a nagyon egészséges és változatosan felhasználható alapanyaghoz. Most két olyan receptötletet hoztunk, amelyekhez még csak a konyhai gépeket sem kell bekapcsolni, és pár perces matatás után egészéges, mindenmentes finomságokat falatozhatunk sósan vagy édesen.

Cookta - 2024.03.23.
Avokádókrém sósan és édesen, mindenmentesen

Az érett avokádó igazi főnyeremény, bár nem egyszerű eltalálni azt a pontot, amikor épp lágy és krémes, de még nem kezd el barnulni. Ráadásul hányszor, de hányszor látjuk, ahogy az öntudatos és fontoskodó vásárlótársaink össze-vissza tapizzák nemcsak az avokádót, de minden más zöldséget és gyümölcsöt, ami persze nem mindennek árt, de az avokádó húa nagyon érzékeny, az ilyen óvatlan tapogatásoktól könnyen megsérül, ami a héj alatt nem látszik, csak felvágáskor… Mindenesetre mi ne tapizzuk, és próbáljunk távolabb eső példányokat választani, amiket még nem nagyon fogdostak össze – pár nap múlva tökéletesre fognak érni a konyhapulton, és mivel mindig szem előtt vannak, bármikor tudjuk csekkolni, mennyire puhák éppen.

Ha pedig szeretnénk felgyorsítani az érési-puhulási folyamatot, érdemes ezt az utóérő avokádót papírzacskóba tenni egy alma vagy egy banán társaságában – a természetesen módon etiléngázt kibocsájtó gyümölcsök mellett sokkal gyorsabban, akár egy nap vagy éjjel alatt megpuhul, és készülhet is belőle a mindenmentes avokádókrém – sósan vagy édesen.

Guacamole – avokádókrém sósan

Hozzávalók:

  • 1 szép, érett avokádó
  • 1 lime héja és leve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 kis paradicsom
  • 1/2 csokor koriander
  • só, bors

Elkészítés: Az avokádót félbevágjuk, a magját kivesszük, a húsát egy kanállal kikaparjuk. Az újhagymát, a fokhagymát, a paradicsomot, a fokhagymát és a koriandert egészen finomra vágjuk, az avokádóhoz adjuk. Hozzáreszeljük a lime héját, belefacsarjuk a levét, sózzuk, borsot őrölünk hozzá, és villával vagy krumplinyomóval az egészet jól összetörjük, majd átkeverjük. Ízlés szerint tortillacsipsszel, hasábokra vágott zöldséggel kínáljuk, de kenhetjük szendvicskrémként is pirítósra…

Csokis avokádókrém

Hozzávalók:

  • 1 szép, érett avokádó
  • 1 érettebb banán
  • 1 narancs
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál juharszirup vagy agavészirup
  • 1 teáskanál vanília-kivonat

Elkészítés: Az avokádót félbevágjuk, a magját kiemeljük, a gyümölcshúst egy kanállal kikaparjuk, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felkarikázott banánt, hozzáreszeljük a narancs héját, belefacsarjuk a levét, és villával vagy krumplinyomóval jól összepasszírozzuk. Ezután hozzáadjuk a kakaóport, a vaníliát és a szirupot, és egy kézi habverővel kihabosítjuk, majd tálkákba tesszük, és kakaóporral meghintve, ízlés szerint gyümölccsel vagy anélkül tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.