Írd be, mit keresel:

Csokis muffin egészségesen és nagyon zabosan

Nem, igazából nem vagyunk zabos hangulatban, de a gluténmentesen is beszerezhető zabból megint egy elképesztően finom változat készült. Süti, mégpedig csokis, puha, illatos, egyszerű – ami desszert, de akár reggeli és uzsonna is lehet, a zabkása alternatívájaként.

Cookta - 2022.03.26.
Csokis muffin egészségesen és nagyon zabosan

Majdnem olyan állagú, mint a brownie, kívül finoman roppan, belül szinte krémes, meglehetősen csokis, készülhet akár mindenmentesen, de akinek ez nem fontos, tojással és cukorral is nagyon finom, ami ráadásul napokig puha marad, mármint ha marad, vagyis el nem fogy szélsebesen.

Ez a zabos muffin nagyon egyszerűen összeállítható, fűszerekkel és belevalókkal jól variálható, piknikre, uzsonnára, de egy kávé mellé reggelinek is ideális, egy jól záródó dobozban a hűtőben egész héten bármikor jó szolgálatot tehet. Kanalas változatunkhoz még mérleg sem kell!

Csokis muffin zabpehellyel

Hozzávalók:

  • 12 púpos evőkanál apróbb szemű zabpehely
  • 6 csapott evőkanál holland kakaópor
  • 6 evőkanál barna cukor vagy méz (vagy alternatív édesítő)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só
  • maréknyi mazsola, vörös áfonya, bármilyen aszalt gyümölcs
  • 2,5 dl tej (vagy növényi tej)
  • 2 evőkanál lenmagpehely 5 evőkanál vízzel elkeverve (vagy 2 tojás)

Elkészítés: A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk először a tej (vagy magtej) felét, majd a tojást vagy a lenmagpehely-víz keverékét, alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet (magtejet).

A masszát egyenletesen elosztjuk egy 12  adagos muffinformába, és 180 fokos sütőbe toljuk, ahol 30-35 perceig sütjük. Tűpróbával, fogpiszkálóval ellenőrizhető, hogy kellően átsült-e, direkt jó, ha a belseje kicsit ragacsos…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.