Hónap végére olykor jól jön egy pénztárcabarát, egyszerű és gyors vacsora, ami néhány alapanyagból, akár bevásárlás nélkül is elkészíthető. A kukoricatócsni ilyen – és akár más zöldséggel is elkészíthető.

A csemegekukoricát mindenki szereti, a konzerv változatból pedig mindig érdemes otthon tartani. Akár egy gyors kukoricaleves, akár egy majonézes kukoricasaláta készülhet belőle, rengeteg fogáshoz használható – például egy kis tojással és liszttel szuper kis lepénykéket készíthetünk belőle. Köszönhetően annak, hogy eleve főtt kukoricával van dolgunk, pillanatok alatt megsülnek a tócsnira emlékeztető kis kukoricás palacsinták.

Az aranyló tallérok nagyon jól gazdagíthatóak, variálhatóak – a kukorica kiváltható zöldborsóval vagy akár főtt vegyes zöldségkeverékkel –, hűtőkiürítéshez, maradékmentéshez is tökéletes: mehet bele egy kis aprított sonka vagy szalámi, kevés reszelt sajt vagy reszelt sárgarépa, finomra vágott zöldfűszer vagy medvehagyma... Salátával vagy friss zöldségekkel, egy kis fokhagymás tejföllel, zöldfűszeres joghurttal tálalva ideális villámgyors ebéd- vagy vacsoraalternatíva.

Kukoricatócsni sonkával

Hozzávalók: 

  • 1 konzerv kukorica
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 8-10 dkg sonka
  • csipetnyi só vagy ételízesítő
  • őrölt bors
  • kevés olaj

Elkészítése: A konzervkukoricát leszűrjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, egy kevés ételízesítőt is adhatunk hozzá. A tojások fehérjét laza habbá verjük, a kukoricás keverékhez adjuk, az apróra kockázott sonkát is hozzáadva átforgatjuk.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd evőkanálnyi adagokat teszünk bele a kukoricás tésztából, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Fokhagymás tejföllel, salátával tálalhatjuk.