Egyszerű, egészséges és percek alatt elkészíthető, ráadásul filléres és meglepően finom, az ilyen receptek pedig mindig jól jönnek. Nyers sárgarépa az alapja, és bár a színe árulkodó, az ízéből nem kiérezhető a répa - isteni kis nassolnivaló, érdemes kipróbálni!

A kókuszgolyóra, kekszgolyóra mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje, de ha kacsintgatunk az egészségesebb étkezés felé, akkor ez a zseniális répás változat nagyon jó alternatíva lehet. A finomra reszelt répához csak kevés darált keksz és dió vagy mandula társul, hogy felszívja a levét, és formázható masszát és sütiállagot kapjunk, illetve kevés citromlé és méz, ízllés szerint pedig mazsolát vagy aszalt áfonyát is tehetünk bele.

Az alapváltozat fűszerezhető is, fahéj, gyömbér, kardamom jól illik hozzá, de az alapváltozat is nagyon finom, másnapra lesz tökéletes ízre és állagra is, mire összeérik és tökéletesen összeáll ez az egészséges kis falatka.

Kókuszos répagolyó

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgarépa finomra reszelve
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg darált keksz
  • 3-4 evőkanál darált dió vagy mandula
  • 3-4 evőkanál mazsola vagy aszalt áfonya
  • 1/2 citrom leve
  • kókuszreszelék a hempergetéshez

Elkészítés: A finomra reszelt répát, a mézet, a citrom kifacsart levét, a késsel összevagdalt mazsolát vagy aszalt áfonyát, a darált diót vagy mogyorót és a kekszet egy tálban összedolgozzuk, 15 percet állni hagyjuk, amíg a keksz felszívja a leveket, és jól formázható masszává válik, majd diónyi golyókat formázunk belőle, és kókuszreszelékbe hempergetjük.