Írd be, mit keresel:

Medvehagymás buci – házi péksütemény tavaszra hangolva

Itt a medvehagyma szezonja, használjuk ki a lehetőséget, és minél többféleképpen készítsük el. Én most például bucit sütöttem a reggelihez, ennek a tésztájába is került belőle. 

Cookta - 2022.04.01.
Medvehagymás buci – házi péksütemény tavaszra hangolva

Nagyon finom, kiadós és igazán tavaszi lett a medvehagymás buci, és mivel a dagasztás elején rögtön hozzáadtam a liszthez az apróra vágott medvehagymát, így a buci színe kissé zöldebb, az íze pedig szerintem intenzívebb és nagyon finom lett. 

Forrás:
Kard Éva

Hétvégén érdemes rászánni egy kis időt, és akár reggelire, vacsorára megsütni, vajjal önmagában is nagyon finom, de persze felvágottat, sajtot is kínálhatunk mellé. Nálunk nagy sikere volt, szerintem a frissen illatozó bucinak senki sem tud ellenállni. 

Forrás:
Kard Éva

Medvehagymás buci

Hozzávalók 10 db bucihoz:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 dl víz
  • 5 evőkanál olaj
  • 5 dkg medvehagyma
  • 1 teáskanál só

Elkészítés: A lisztet keverjük össze a szárított élesztővel, a sóval, majd keverjük hozzá az apróra vágott medvehagymát is. A tejet keverjük össze a vízzel, langyosítsuk meg, majd keverjük hozzá az olajat is. Ezután adjuk hozzá a lisztes keveréket, majd addig dagasszuk, hogy sima tésztát kapjunk – én a kenyérsütőgéppel dagasztottam meg.

Ezután tegyük át egy kelesztőtálba, majd langyos helyen 1 óra alatt kelesszük a duplájára.

A megkelt tésztát borítsuk ki egy szilikonlapra, majd osszuk el 10 egyforma darabra. Ezután formázzunk gombócokat mindegyik tésztából.

Egy nagyobb tepsit (gáztepsit) béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól távolabb helyezzük rá a tésztagombócokat. Ezután takarjuk le egy konyharuhával, majd szobahőmérsékleten kelesszük még 30 percig.

A sütőbe helyezzünk egy vízzel félig megtöltött kisebb edényt, majd melegítsük elő e sütőt 200 fokra. Helyezzük be a tepsit a 200 fokra előmelegített sütőbe, majd mérsékeljük a hőmérsékletet, és kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra a bucikat. Én légkeverésnél 160 fokon 30 percig sütöttem.

A sütőből kivéve helyezzük rácsra a bucikat, majd hűtsük ki egészen.

A frissen kisült medvehagymás bucikat kínálhatjuk reggelire vagy éppen vacsorára. Ízlés szerint vajjal megkenve, szalámival vagy egy darab kolbásszal.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.