Írd be, mit keresel:

Szemtelenül egyszerű és finom: medvehagymás–sajtos csiga

Vitathatatlanul a tavasz egyik legjobb ajándéka a medvehagyma, ami szerencsére számtalan módon belekomponálható hagyományos és klasszikus receptjeinkbe. Ha van egy csomag leveles tésztánk és némi sajtunk otthon, akkor ez a medvehagymás-sajtos tekercs például villámgyorsan és pofonegyszerűen összedobható – mindenki örömére!

Cookta - 2022.04.02.
Szemtelenül egyszerű és finom: medvehagymás–sajtos csiga

A medvehagymás-sajtos csiga lehet gyors vacsora-alternatíva vagy vendégváró, snack vagy borkorcsolya, nagyon finom melegen, langyosan és hidegen is. Olyan szemtelenül egyszerű és villámgyors – köszönhetően a készen kapható leveles tésztának –, hogy kihagyhatatlan a tavaszi medvehagymás repertoárból.

A leveles tekercsbe finomra vágott medvehagyma, reszelt sajt, tejföl és tojás keveréke kerül, amit húsimádók egy kis aprított sonkával vagy füstölt tarjával gazdagíthatnak, majd jöhet a feltekerés és a szeletelés, és 15 perc sütés után már kóstolhatjuk is az illatos és ropogós tavaszi csigákat. Salátával kísérve tökéletes vacsora, de csak úgy magában is nagyon jól tud esni.

Medvehagymás–sajtos csiga

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csokor medvehagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 tojás
  • só, bors

Elkészítés: A medvehagymát megmossuk, leszárítjuk, majd finomra vágjuk. A tojást és a tejfölt egy keverőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a medvehagymát és a reszelt sajtot, alaposan összekeverjük.

A leveles tésztát kiterítjük, a töltelékkel egyenletesen megkenjük, feltekerjük, és 1-1,5 centis szeleteket, csigákat vágunk, sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk.

200 fokos sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt pirulásig sütjük. A sütőből kivéve azonnal is tálalhatjuk, de hidegen is finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.