Nagyon mutatós és isteni finom töltött csirketekercs sikeredett a konyhánkban, ami nem volt annyira bonyolult, mint a fotók alapján elsőre gondolni lehet. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert nagy sikert aratott...
Sok-sok réteg szín és íz került ebbe a fogásba, igazi ünnepi kavalkád, de nem olyan bonyolult ám, mint amilyen mutatós és finom! Szinte minden alapanyag készen megvásárolható, és ebben a formában kerül bele: egyedül csak egy fűszeres gombakrémet kell készíteni.

A csirkemellet a gombakrém mellett sonkába és vajas leveles tésztába tekertem, némi kolbásszal és zöldekkel kiegészítve, majd tojással lekenve megsütöttem. Burgonyakrokettel tálaltam, céklalével elkevert tejföllel és balzsamecetkrémmel díszítve tálaltam. Kipróbálni erősen ajánlott!
Sonkás-gombás-kolbászos csirkemell vajas tésztában sütve
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell
- 1 csomag szeletelt sült sonka
- pár szelet kolbász
- 1 csomag szeletelt gomba
- 1 púpos evőkanál sajtkrém
- 1/2 csomag salátakeverék
- 1 csomag vajas leveles tészta
- 1 tojássárgája
- só, bors
- fűszerpaprika
- kevés pirosarany
A díszítéshez:
- tejföl
- kevés céklalé
- pár csepp barzsamecetkrém
A körethez:
- burgonyakrokett
Elkészítés: A gombát felaprítom, és kevés vajon megdinsztelem, fűszerezem. A kész péphez hozzáadom a sajtkrémet, összedolgozom – ezzel vonjuk majd be az elősütött húst.
A csirkemellet bevágom, majd széthajtom, sózom, borsozom. 1 réteg sonkát, majd 1 réteg kolbászt rakok rá, és fólia segítségével szorosan feltekerem, majd fogpiszkálóval rögzítem (amit a tésztába csomagolás előtt eltávolítok). Kevés olívaolajon pár perc alatt elősütöm minden oldalát.



A tésztát kinyújtom, egyenletesen megkenem a gombás péppel, egy maréknyi salátakeveréket szórok rá, ráteszem a húst, a maradék gombakrémmel bevonom a húst, és salátakeveréket szórok rá. A tésztát ráhajtom, a végeit visszahajtom, és az egészet megkenem tojássárgájával.





Alsó-felső sütéssel kb. 38 percig sütöm 170-180 fokon.

Én most krokettet sütöttem mellé, de szerintem a burgonyapüré is megy hozzá. A díszítéshez kis céklalével kevertem el a tejfölt, balzsamecetkrémből pöttyök is kerültek a tányérra a szeletelt tésztába csomagolt csirketekercs mellé...
