Írd be, mit keresel:

Egészséges hamburger hackek – 5 házi változat

A hamburger régóta hatalmas kedvenc, és elképesztő változásokon ment át az utóbbi években, például a gyorséttermek kínálatából utat talált a legtendibb éttermekig, a fast foodból gourmet és ínyenc lett, sőt egyre többféle egészséges alternatívával is találkozunk.

Cookta - 2022.04.06.
Egészséges hamburger hackek – 5 házi változat

Egy jó szaftosra sütött, ízletes hamburger a maga mosolygós bucijában tényleg nagyon finom tud lenni, de való igaz, hogy van benne jócskán kalória, különösen akkor, ha még sült krumplit is kapunk hozzá. Mivel egyre többen táplálkoznak tudatosan, figyelnek oda az alakjukra és az egészségükre, ráadásul olyanok is vannak szép számmal, akik valamilyen érzékenység vagy választott étrend okán nem fogyaszthatnak egyes alapanyagokat, arra gondoltunk, összegyűjtünk néhány egészségesebb burger-alternatívát, ami otthon, házilag is könnyedén elkészíthető, kevesebb kalóriával, viszont mégis tökéletes "burgerélményt" adva.

Az alábbiakban 5 alakbarát és egészséges változatot mutatunk, amelyek között van húsos, halas, vegán is, de ne feledjük, hogy a legtöbb kalóriát a buci és sült krumpli elhagyásával spórolhatjuk ki a fogásból, és őszintén szólva salátával vagy sült zöldségekkel is nagyon ízletes bármelyik burger.

Csirkeburger >>

A legsoványabb csirkemellel készül, szaftos és nagyon finom, gyors és egyszerű. Igaz, a masszába egy kis zsemle is kerül, hogy a hús szaftjait felszívja, és a pogácsa összeálljon, de így is alakbarát, és sült zöldséggel tálalva nagyon finom.

Tonhalas burger >>

Sütőben sül, kiadós és nem intenzíven halas ízű, friss és tavaszias, könnyű változat, ami salátával, párolt zöldséggel is tökéletes.

Quinoás burger >>

Tökéletes vega burger, amibe a quinoa mellé sárgarépa és cukkini is kerül, sütőben sül, gluténmentes étrendbe is beilleszthető, nagyon kellemes és egészséges alternatíva.

Gombaburger >>

Csiperke és zabpehely az alapja, sok fehérjét tartalmaz, kiadós és nagyon finom, vegetáriánus változat.

Babburger >>

Vegán, babkonzervből pikk-pakk összeállítható, kellemes meglepetés és filléres alternatíva, akár buciban, akár salátával vagy sült-párolt zöldséggel fogyasztjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.