Írd be, mit keresel:

Roston csirkemell – nem csak diétázóknak

A csirkemellet sokan kedvelik, sovány, fehér húsa gyerekek és diétázók kedvence, jól variálható és rengeteg módon felhasználható. Roston sütve igazi villámfogás, amit tökéletesen kiegészít egy gazdag saláta vagy párolt zöldség, ami alakbarát, gyors és kiadós.

Cookta - 2024.04.06.
Roston csirkemell – nem csak diétázóknak

A csirkemell a szárnyas legsoványabb része, csontosan és filézve is kapható. Felkockázva készülhet belőle bármilyen zöldséges raguleves, amit tejszínnel, tárkonnyal selymesíthetünk. Ha roston sütnénk, érdemes bepácolni fűszeres olajjal néhány órára, de ha nincs időnk, egy kevés mustárral átsimogatva már mehet is a pici olívaolajjal átforrósított serpenyőbe, salátával vagy párolt zöldségekkel egészséges, diétás fogásnak is tökéletes. Pácolhatjuk fokhagymás tejbe is, ha például bundázni szeretnénk. Ha a sok ropogós bundát szeretjük, felvághatjuk ujjnyi csíkokra, és úgy panírozzuk, vagy illatos-omlós csirke esetén felkockázva márthatjuk a bundába, majd forró olajban kisütjük.

A roston, hirtelen elősütött csirkemellre rakhatunk ananászkarikát és sajtot, csőben sütve ez lesz a hawaii csirkemell. Természetesen más finomságokat is pakolhatunk rá – lecsót, párolt karfiolt és besamelt, a variációk száma végtelen!

Roston csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1/2 dl olívaolaj
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés: A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

Forrás: Cookta

Forrás: Cookta

Forrás: Cookta

Egy serpenyőben kis olívaolajat hevítünk, majd kérget sütünk a csirkemell mindkét oldalára, kb. 2-3 perc oldalanként, majd lefedjük, és pároljuk további 6-8 percig. A vége felé szeletelt fokhagymát adhatunk hozzá – vagy rozmaringot, kakukkfüvet –, ha szeretjük.

Forrás: Cookta

Forrás: Cookta

Forrás: Cookta

A roston sült csirkemellet salátával, párolt zöldséggel, de akár petrezselymes burgonyával, krumplipürével, zöldséges rizzsel, tetszőleges körettel tálaljuk. Mi amerikai káposztasalátát készítettünk hozzá, érdemes kipróbálni!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.