A klasszikusok kombinálása elég népszerű trend mostanság, amit őszintén szólva egyáltalán nem bánunk, ha olyan isteni finomság a végeremény, mint a sajttortás brownie. Akinek elsőre furcsának tűnik, annak csak annyit mondhatunk, hogy ha szereti a Túró Rudit, akkor ezt a sütit imádni fogja!

A lágy sajttorta és a tömör gyönyör csokis brownie legjobb tulajdonságai egyesülnek ebben a fantasztikus süteményben, és nemcsak ízben, de textúrában is nagyon jót tesz egymásmak a friss krémsajtos és a mélyen csokis, tömörebb réteg, ráadásul azoknak is ízleni fog, akik szerint a brownie túl csokis, tömören édes és egysíkú, mert a sajttortás ízvilág tökéletesen ellensúlyozza és izgalmassá teszi ezt a jolly joker hibridsütit, aminek az elkészítése ráadásul pofonegyszerű, és nagyon gyorsan meg is van.

Még egy fontos érv a krémsajtos réteg mellett, hogy tökéletesen lezárja a brownie tésztáját, ami így egészen puha és szaftos marad, sőt a felvágás után is sokáig friss marad - már ha nem fogy el azonnal...

Sajttortás brownie

Hozzávalók:
A brownie-réteghez:

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • csipet só

A tetejére:

  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 1 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A csokis alaphoz a szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba tesszük a cukorral, ás elektromos habverővel 4-5 perc alatt jó habosra verjük. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindig megvárva, amíg a massza teljesen felveszi a tojást. Közben a száraz alapanyagokat - a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót - összekeverjük, majd a vanília-kivonattal együtt a vajas alaphoz adjuk, és már csak fél percet keverjük.

A masszát sütőpapírral bélelt kb. 25x32 centis tepsibe öntjük, elsimítjuk.

A sajttortás réteghez a krémsajtot tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot, és kézi habverővel simára keverjük, majd a brownie-alapra öntjük, elsimítjuk.

A tepsit 150 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 30 perc alatt megsütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletelve tálaljuk.