Írd be, mit keresel:

Mézes chiapuding – isteni, egészséges és szuperegyszerű

A chiamag nálunk nélkülözhetetlen kedvenc lett, nem is bánom, mert egészséges, pikk-pakk összeállítható belőle egy puding, ami egészséges reggelinek vagy kényeztető desszertnek is tökéletes, attól függően, hogyan tálaljuk.

Cookta - 2022.04.07.
Mézes chiapuding – isteni, egészséges és szuperegyszerű

Mi jobb lehet annál, ha valami egyszerre isteni finom, egészséges és szuperegyszerű elkészíteni? Ráadásul bármilyen ízvilágúra alakíthatjuk ezt a csodás alapanyagból készülő pudingot. A magnak számos jótékony hatása van a szervezetre, többek között magas antioxidáns-, rost- és fehérjetartalommal rendelkezik, így vegetáriánusok és vegánok számára is remek alternatíva. Emellett remek csonterősítőnek tartják, jó hatással van a vérnyomás kiegyensúlyozására, segít a kettes típusú diabétesz megelőzésében is. Fogyókúrázóknak pedig azért ajánlják, mivel lassítja a szénhidrátok felszívódását, ezért tartósan teltségérzetet nyújt.

Forrás:
Színek és virágok

Nálunk a legjobban mandulatejjel vált be, amit mi házilag készítünk, de ízlés szerint más folyadékkal, magtejjel, gyümölcslével is bekeverhető, a lényeg annyi, hogy hagyjunk neki 2-3 órát, hogy krémes pudinggá átlényegülhessen. Édesíthető pépesített banánnal vagy datolyával is, én most mézzel készítettem, és turmixolt málnapürével és friss málnával rétegeztem.

Mézes chiapuding gyümölcsösen

Hozzávalók:

  • 1 bögre mandulatej
  • 3 evőkanál chiamag
  • ízlés szerint méz
  • málna vagy más gyümölcs

Elkészítés: Egy kis tálban keverjük össze a chiapuding hozzávalóit, vagyis a mandulatejet, a chiamagot és a mézet, és hagyjuk állni a hűtőben legalább 2-3 órát.

A málnát – vagy ízlés szerint más gyümölcsöt – összeturmixoljuk. Tálaláskor ízlés szerint poharakba rétegezzük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.