Írd be, mit keresel:

Salátabárt az irodába – munkahelyi ebéd diétásan

Tavasszal mindenki szeretne kicsit egészségesebben étkezni, ledobni néhány kilót, formába hozni magát a kissé restre és falatozósra sikerült tél és húsvét után, de a nagy diétás lelkesedés sokszor kudarcba fullad, mert a munkahelyen és környékén nem feltétlenül találunk megfizethető, diétás ételeket.

Cookta - 2022.04.09.
Salátabárt az irodába – munkahelyi ebéd diétásan

A kitartóbbak ilyenkor inkább nem esznek, majd hazatérve, amikor már kopog a szemük, akkor kompenzálnak, és az egész napi koplalás és az esti falás a lehető legrosszabb választás. Ha valaki inkább az egészségesnek gondolt, de lisztes és túlfőzött kifőzdés főzeléket választaná, annak is jobb ajánlatunk van: a pikk-pakk összeállított salátaebéd, amit könnyedén magunkkal vihetünk irodába, munkahelyre suliba.

Ha saláta, akkor nemcsak a nyuszik kedvencére, a ropogós salátalevelekre gondolunk, hanem egy nagyon is összetett, jól kombinálható és laktató főételre, ami alakbarát, egészséges és praktikus, csak egy jól záródó kapcsos vagy tekerős befőttesüvegre van szükségünk hozzá, reggel pár percre, illetve egy kicsit tudatosabb tervezésre.

A saláta akkor lesz önálló fogás, ha van benne tartalom is – vagyis a friss zöldségek mellett gabona, hüvelyes vagy bőséges fehérje is kerül bele. De ezt nem kell túlbonyolítani, maradékokkal, gabonákkal, hüvelyesekkel, konzervekkel felturbózhatjuk a friss zöldeket, de akár kevés sajttal, főtt tojással is gazdagíthatjuk.

Hogyan állítsuk össze az üveges salátát?

1. Az aljára tegyük az öntetet, így nem fognak megfonnyadni vagy levet ereszteni a friss és zöld alapanyagok.

2. Az öntet után lehetőleg olyan alapanyagot tegyünk, ami nem szívja fel a salátaöntetet: ilyen a konzerv bab, csicseriborsó, kukorica, főtt zöldborsó, zöldbab.

3. Erre jöhet egy réteg maradék rizs, quinoa, köles, kuszkusz, akár készíthetünk is kicsit többet előzőleg, ha ráállunk a munkahelyi salátaebédre.

4. Fehérje! A maradék sült hús, csirkemell itt tökéletesen felhasználható falatnyi darabokra vágva, de akár egy kis felkockázott sajt, pár golyó mini mozzarella vagy 1-2 keményre főtt tojás, pár szelet tofu is ideális a salátába, de egy tonhalkonzerv is jó és praktikus megoldás lehet, leszűrve természetesen, és nem az egész.

5. A friss zöldségek közé a leveles zöldek – bébi spenót, salátakeverék, jégsaláta, kínai kel – mellett a paradicsom, húsos paprika, uborka, zeller, sárgarépa is mehet, bármi jó, lehetőleg apróra, vékonyra szelve-vágva.

A rétegezett saláta könnyen összeállítható, sőt összerázva könnyedén eljut mindenhova a salátaöntet, de nem igazán praktikus így kieszegetve az üvegből, mert csak rétegesen élvezhető – a legjobb, ha egy tányérba kiöntjük és összeforgatjuk, majd az üveget hazavisszük kiöblítve vagy tisztára mosva a másnapi ebédhez.

Egészséges, finom, okos, környezettudatos és alakbarát. Próbáld ki, legalább 1 hétig, és látni fogod, mennyire jó!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.